Η προσέγγιση ANT1-Alpha και ο ρόλος του Star
Media

Η προσέγγιση ANT1-Alpha και ο ρόλος του Star

Ένα σενάριο που φαίνεται να μην είναι εξωπραγματικό, πυροδότησε η προσέγγιση μέσω συζήτησης, σε επίπεδο μάλιστα διοικητικών στελεχών, μεταξύ ΑΝΤ1 και Alpha

Αν και ό,τι διαρρέεται είναι ελάχιστο, η συνάντηση που έγινε πριν από λίγες ημέρες ανάμεσα σε στελέχη των δυο σταθμών, τα οποία μάλιστα συνδέει και σχέση εξ αγχιστείας, ήταν διερευνητική ως προς την πιθανότητα να δημιουργηθεί ένας τηλεοπτικός όμιλος-«ομπρέλα», στον οποίο θα συμμετέχει και το Star, με τα τρία κανάλια επί της ουσίας να «μοιράζονται» την ίδια άδεια.

Οι σχέσεις ανάμεσα στον ΑΝΤ1 και το Star σε επίπεδο τεχνικής διεύθυνσης, μετρούν ήδη αρκετά χρόνια. Όταν το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς είχε προχωρήσει σε επένδυση που ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια ευρώ, για τη μετάβαση στην ψηφιακή του εποχή και τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού τότε συστήματος επεξεργασίας εικόνας και ήχου, είχαν αρχίσει οι συχνές επισκέψεις στελεχών του ΑΝΤΙ στο Star. Το κλίμα συνεργασίας υπήρχε και ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομίλων.

Οι κινήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί κυρίως για το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας από τον Φεβρουάριο και μετά. Παράλληλα, ο ΑΝΤ1 φέρεται να ενδιαφέρεται, μέσω συνεργασίας του με άλλη τηλεοπτική εταιρεία, και για τη διεκδίκηση άδειας καναλιού με θεματικό περιεχόμενο, επιχειρώντας να κάνει ακόμη μεγαλύτερο το άνοιγμα του στη μιντιακη αγορά. Ωστόσο, αυτή η επόμενη «κίνηση» θα εξαρτηθεί από τις επαφές που ήδη υπάρχουν με τα δύο κανάλια που έμειναν εκτός αδειών.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από στελέχη πρώην εταιρείας παραγωγής, για τη δημιουργία ενός νέου φορέα μέτρησης τηλεθέασης, ο οποίος θα στηρίζεται στις παροχές της ψηφιακής τεχνολογίας, που ουσιαστικά επιτρέπει την καταγραφή των τηλεοπτικών επιλογών των τηλεθεατών, ακριβώς τη στιγμή που αυτές γίνονται και μάλιστα σε πολύ μεγάλο δείγμα.

Πηγή: Freddo

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved