Μελέτης Ηλίας: «Ήταν πολύ δυνατό το χτύπημα»
Media

Μελέτης Ηλίας: «Ήταν πολύ δυνατό το χτύπημα»

Οι άνθρωποι της τηλεόρασης ένιωσαν ανασφάλεια όλο αυτό το διάστημα που περίμεναν τις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ένας από αυτούς ήταν και ο Μελέτης Ηλίας.

Ένιωσες ανασφάλεια αυτό το διάστημα που τα πράγματα στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν μετέωρα;

«Πολύ, αλλά πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως η κατάσταση θα λυθεί. Η αλήθεια, όμως, είναι πως έφτασα στα όρια μου. Ήταν πολύ δυνατό το χτύπημα. Το να ξέρεις πως από τη μία στιγμή στην άλλη δεν έχεις δουλειά είναι σκληρό»

Είχες plan b;

«Όχι, γιατί ήξερα πως θα συνεχίσω να δουλεύω στο θέατρο, όπως έκανα τόσα χρόνια».

Προτιμάς το θέατρο ή την τηλεόραση;

«Και τα δύο. Η αγάπη για το θέατρο υπάρχει, γιατί όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι μ'αυτό. Αλλά και τα τελευταία τρία, που κάνω τηλεόραση, έχουν τη δική της γοητεία. Μέχρι πριν από τρία χρόνια θα επέλεγα το θέατρο, αλλά η τριβή στη «μικρή οθόνη» σου γίνεται συνήθεια. Την τηλεόραση τη βλέπεις πιο επαγγελματικά. Πρέπει να βγάλεις συγκεκριμένα πλάνα σε συγκεκριμένες ώρες. Πρέπει να είσαι τακτικός με τα ωράρια σου. Αντίθετα, στο θέατρο είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα. Έχεις κάποιους μήνες πρόβων μέχρι να ετοιμαστείς. Η βασική, βέβαια, προϋπόθεση είναι να γίνεται με τις σωστές συνθήκες».

Το θέατρο, ωστόσο, δεν σε αγχώνει περισσότερο;

«Δεν θα το έλεγα. Ίσα ίσα είναι απελευθερωτικό και πιο ευχάριστο να έρχεσαι σε επαφή με τον κόσμο την ώρα που παίζεις. Όταν έρχονται άνθρωποι στα καμαρίνια και σου εκφράζουν τη γνώμη τους, εισπράττεις κάτι άλλο. Αλλά δεν μπορώ να μπω στο δίλημμα: «θέατρο ή τηλεόραση;». Έχουν θετικά και τα δύο. Ο συνδυασμός σκοτώνει. Λείπεις όλη μέρα από το σπίτι σου και χάνεις άλλα πράγματα. Εκεί αρχίζει και δυσκολεύει το πράγμα. Τρεις χρονιές τώρα σηκώνομαι το πρωί, πάω για γύρισμα, κατευθείαν για πρόβα κα γυρνάω σπίτι αργά το βράδυ. Είναι κάτι που, αν δεν αγαπάς και δεν έχεις από αυτό επιστροφή ενέργειας, είναι εξοντωτικό. Βέβαια, από την άλλη, λες «πάλι καλά που έχω δουλειά, έτσι όπως είναι τα πράγματα», γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που δυσκολεύονται. Και έτσι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, νομίζω, οε όλους τους κλάδους» εξήγησε στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved