Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μιλά για τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί «Έτερος εγώ»
Media

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Μιλά για τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί «Έτερος εγώ»

Πώς θα περιέγραφε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης τον χαρακτήρα που υποδύεται στο «Έτερος εγώ»; Η ταινία έχει επιρροές από γνωστά θρίλερ όπως το «Seven» και το «Χάνιμπαλ».

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν τολμούν πολλοί, ειδικά στην Ελλάδα λόγω παραγόντων που καθιστούν ακατάλληλο το έδαφος για ένα αστυνομικό θρίλερ. Το ζητούμενο ήταν να χτίσουμε έναν αντιήρωα, έναν άνθρωπο με ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στην εγκληματολογία αλλά με μια διαφορετική διαδρομή στον καθημερινό τρόπο επικοινωνίας. Δεν θα μπορούσε να μην έχει επιρροές η ταινία. Δεν γίνεται αυτό, πρακτικά και εμπορικά. Όμως δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Βλέπω την ταινία μόνο ως «Ετερος εγώ». Δεν παίζουν στην ταινία ο Μπραντ Πιτ, ο Μόργκαν Φρίμαν και ο Κέβιν Σπέισι. Ούτε έχει εφέ και γράφει Metro Goldwyn Mayer. Είναι μια ελληνική παραγωγή. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα»

Τιμωρία, εκδίκηση, ηθική είναι έννοιες που εμπεριέχονται στην ταινία και που από την αρχή της κρίσης κυριαρχούν στο λεξιλόγιό μας. Μήπως κάνουμε κατάχρηση των λέξεων;
«Όλα έχουν να κάνουν με το μέσο καταγραφής. Το Ιντερνετ έχει ισοπεδώσει τα πάντα. Ζούμε το Matrix αλλά δεν το αντιλαμβανόμαστε. Σήμερα όλοι κρατούν ένα κινητό μέσα από το οποίο συμμετέχουν στα social media. Ολοι έχουν πια βήμα και λόγο, ο καθένας θεωρεί ότι τα ξέρει όλα και έχει άποψη επί παντός επιστητού. Έχουμε φτάσει να πλασάρονται ψεύτικες ειδήσεις και να έχουν άποψη και γι' αυτές, ενώ δεν έχουν άποψη για την προσωπική τους διαδρομή. Χάνονται οι αξίες, τα όνειρα, η επαφή με τον άλλον, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο»

Είναι μια παράπλευρη απώλεια της κρίσης η αδιαφορία για τον άλλο;
«Όχι, δεν είναι. Έτσι είμαστε, δυστυχώς. Φταίμε που δεν μάθαμε ευγένεια και αγάπη. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για να δούμε τι θα κάνουμε, αυτό πρέπει να το κατακτήσουμε μόνοι μας. Το λάθος το κάνεις στον εαυτό σου πρώτα και μετά στους συνανθρώπους σου. Οφείλουμε να είμαστε πιο λειτουργικοί στην παιδεία και να μη σηκώνουμε το δάχτυλο για να κρίνουμε», λέει ο ηθοποιός στο Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved