Σοκ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μίνωας Κυριακού!
Media

Σοκ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μίνωας Κυριακού!

Μία σοκαριστική είδηση έφτασε πριν από λίγο στα γραφεία μας και θέλει τον Μίνωα Κυριακού, πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤ1 να άφησε ξαφνικά την τελευταία του πνοή.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον ισχυρό άνδρα των media στην Ελλάδα να πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Ο 75χρονος εφοπλιστής και μεγαλοεπιχειρηματίας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα. Ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Ελβετίας. Παρ' όλο που η οικογένειά του "φλέρταρε" αλλά και μεγαλούργησε στον χώρο της πολιτικής μιας και ένας από τους προπαππούδες του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής ο οποίος διατέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941, ο ίδιος ο Μίνωας Κυριακού δεν είχε δείξει ποτέ ενδιαφέρον για την πολιτική. Προτίμησε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, την τηλεόραση και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα τέλη της δεκαετίας του '80 όταν άνοιξε στην Ελλάδα ο δρόμος για τα ιδιωτικά κανάλια.

Η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852 και ο μόλις 17 ετών Μίνωας Κυριακού ξεκίνησε την καριέρα του από τον τομέα της ναυτιλίας. Το 1965 και ενώ ήταν μόλις 23 ετών, ο ίδιος ίδρυσε την εταιρία Athenian Tankers Inc ενώ το 1976 συνέχισε την ανοδική του πορεία ως εφοπλιστής ιδρύοντας δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Ισχυρός άντρας του ΑΝΤ1

Το 1989 ξεκινάει η λαμπρή πορεία του στα media καθώς ιδρύει τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2 που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Easy 97,2. Μαζί εγκαινιάζεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ενώ δέκα χρόνια αργότερα ιδρύθηκε ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βαλκάνια.

Η άλλη μεγάλη αγάπη

Ο Μίνωας Κυριακού λάτρευε και τον αθλητισμό και μάλιστα το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved