Χρήστος Φερεντίνος: Θα έκανε ξανά εκπομπή με φάρσες;
Media

Χρήστος Φερεντίνος: Θα έκανε ξανά εκπομπή με φάρσες;

Ο Χρήστος Φερεντίνος ασχολήθηκε ξαφνικά με την τηλεόραση, αλλά κατάφερε να κάνει αρκετά πράγματα και να καθιερωθεί. 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την τηλεόραση;

«Στο ξεκίνημα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ είχα μία εκπομπή στο ραδιόφωνο, το «Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει», η οποία είχε πολύ ρεπορτάζ δρόμου. Κάποια στιγμή σκέφτηκα να την κάνω τηλεοπτική. Την ονόμασα «Άκου να δεις» και ουσιαστικά έκανα την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή δρόμου. Όλο αυτό εξελίχθηκε. Μετά έκανα τηλεοπτικές συνεντεύξεις, εκπομπές σε όλη την Ελλάδα. Πήγα σε αρκετές χώρες της Αφρικής, πήγα σε Ιταλία, Σουηδία, Βραζιλία»

Ήσουν κυριολεκτικά συνέχεια στον δρόμο δηλαδή... Από το 1993 και ουσιαστικά μέχρι το 2001 ήμουν εκτός στούντιο και ούτε που μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μέσα σε αυτό.

«Εκανα μια μικρή παρένθεση με τους «Κολλητούς», ένα παιχνίδι και πάλι, δεν με χώραγε ο τόπος»

Εσύ και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κάνατε τόσα ταξίδια στην ελληνική τηλεόραση...

«Ναι. Εντάξει, και τα παιδιά από το «World Party» έκαναν. Εγώ απλώς τα ξεκίνησα. Μου άρεσαν τα ρεπορτάζ δρόμου και οι φάρσες που έκανα στη συνέχεια»

Αλήθεια, σου λείπουν αυτές οι φάρσες;

« Δεν μου λείπουν τόσο. Πιο πολύ μου λείπουν οι εκπομπές δρόμου. Οι φάρσες ήταν μία δυνατή διετία, αλλά ήταν έντονη και αγχωτική. Είχαν πάρα πολύ κόπο από όλους μας»

Βρέθηκες ποτέ στη δυσάρεστη θέση να «τα ακούσεις» από το «θύμα» μιας φάρσας;

«Κοίταξε να δεις, το θέμα είναι να καταφέρεις να διαμορφώσεις τη συνθήκη ώστε να μην «τα ακούς». Η φάρσα θέλει τρομερή λεπτομέρεια σε πολλά επίπεδα. Πώς είναι οι συμμορίες που καταστρώνουν σχέδιο σε δύσκολες αποστολές; Ε, έτσι είναι και οι φάρσες. Στόχος μας ήταν να κάνουμε μία έξυπνη φάρσα που το θύμα της να ξεσπάει στο τέλος στα γέλια. Άμα είναι τον άλλον να τον «χαλάσεις», δεν έχει νόημα»

Αυτό δεν συνέβη ποτέ;

«Συνέβη. Αλλά στη συντριπτική τους πλειονότητα οι φάρσες είχαν ένα θύμα που γελούσε. Μέσα σε όλα, ήταν μία επιτυχημένη εκπομπή - αυτό παίζει ρόλο. Γιατί ο άλλος χαιρόταν να συμμετέχει»

Θυμάσαι περίπου πόσες φάρσες έκανες;

«Κάναμε 165 φάρσες, τις έχω μετρημένες. Και όλες τότε. Σκέψου τώρα, με την τεχνολογία, θα μπορούσαμε να κάνουμε παπάδες»

Μήπως αυτή είναι μια καλή ιδέα που πρέπει να επανέλθει στην ελληνική τηλεόραση;

«Και να ξανακάνω φάρσες; Δεν θα το έλεγα. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα κάνεις κρυφά» είπε στο tvέθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved