Μάριος Βραχάτης: Στον στρατό ανακάλυψε ότι του αρέσει η μαγειρική
Media

Μάριος Βραχάτης: Στον στρατό ανακάλυψε ότι του αρέσει η μαγειρική

Ο Μάριος Βραχάτης δεν έχει ξεχωρίσει μόνο για τις μαγειρικές του ικανότητες στο Master Chef, αλλά και για την απίστευτη ιστορία της ζωής του. 

Ο Μάριος σε ηλικία 8 ετών πήρε την απόφαση να μπει σε ένα τραίνο από την Χαλκίδα έτσι ώστε να πάει στην Σαλαμίνα και να μείνει στο μοναστήρι που πήγαινε με την οικογένεια του.

Στο μοναστήρι επέστρεψε μετά τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις στην Κύπρο (όπου και εκτιμήθηκαν για πρώτη φορά οι μαγειρικές του ικανότητες), για να μαγειρέψει -στο πλαίσιο του διάσημου αυγουστιάτικου πανηγυριού- για το επίσημο δείπνο που του άνοιξε, αναπάντεχα και διάπλατα, την πόρτα για τη σχολή μαγειρικής και την υπόλοιπη ζωή του.

«Δήλωσα καταδρομέας γιατί μου αρέσουν τα δύσκολα. Όταν ήμουν στο Μεγάλο Πεύκο, προκειμένου να πάρει άδεια ένας παλιός, μπήκα για πρώτη φορά στην κουζίνα. Έφτιαξα, με κάτι ξεχασμένα σακιά, μια σαλάτα με μαυρομάτικα φασολάκια για 1.200 άτομα. Έγιναν ανάρπαστα. Πήρα τιμητική άδεια 15 ημερών. Και, για όλο το επόμενο διάστημα, έρχονταν όλοι οι αξιωματικοί από τη λέσχη για να φάνε σε μένα πιάτα τύπου ομελέτα, καρμπονάρα και γεμιστά. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πόσο μου αρέσει να μαγειρεύω. Κάτι που ξεκίνησα να κάνω, μετά τον στρατό, κάθε χρόνο για το συσσίτιο των φτωχών στο μοναστήρι στη διάρκεια του πανηγυριού. Κάποια στιγμή χρειάστηκε να μαγειρέψω και για τους επισήμους (δήμαρχος, διοικητής Αστυνομίας, διοικητής ναυστάθμου) που είχαν έρθει. Εκείνοι έμειναν ενθουσιασμένοι. Τότε οι καλόγριες μου ζήτησαν να διαλέξω όποια σχολή μαγειρικής μου αρέσει και μου είπαν ότι θα με βοηθούσαν να πληρώσω τα δίδακτρα. Εκεί αισθάνθηκα ότι κάτι αλλάζει επιτέλους στη ζωή μου» εξήγησε στο tvέθνος ο Μάριος Βραχάτης.

Στην ίδια μονή στην οποία αυτό το καλοκαίρι (21 -23/08) ο Μάριος θα βρεθεί να μαγειρεύει μαζί με τα φιλαράκια του από το σπίτι του «Master Chef». Όλα εκείνα τα παιδιά δηλαδή που άκουσαν την ιστορία του και έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Όπως ακριβώς συνέβη στην οντισιόν με τους τρεις κριτές.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved