Ρένα Ρίγγα: «Το να χρησιμοποιείς ένα ξένο κόνσεπτ κάνει το γράψιμο πολλές φορές πιο δύσκολο»
Media

Ρένα Ρίγγα: «Το να χρησιμοποιείς ένα ξένο κόνσεπτ κάνει το γράψιμο πολλές φορές πιο δύσκολο»

Στη μυθοπλασία και την πένα της Ρένας Ρίγγα επενδύει το κανάλι του Φαλήρου, ενισχύοντας από το φθινόπωρο το πρόγραμμα του με μια νέα, καθημερινή, κωμική σειρά που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Πλούσιοι και φτωχοί».

«Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται δύο οικογένειες που ανήκουν σε διαφορετική οικονομική, κοινωνική αλλά και μορφωτικού επιπέδου τάξη, οι οποίες αναγκάζονται να συμβιώσουν» λέει στο «ΤV Έθνος» η σεναριογράφος της σειράς Ρένα Ρίγγα. Και συμπληρώνει: «Η συνύπαρξη τους κρύβει ένα μυστικό που κρατούν επτασφράγιστο, αλλιώς κινδυνεύει ακόμη και η ελευθερία τους. Το μπλέξιμο είναι μεγαλύτερο γιατί υπάρχει και ένα παιδί που δένει αυτές τις δύο οικογένειες με έναν περίεργο τρόπο. Και φυσικά έρχεται ο έρωτας να τα μπερδέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα».

Στην ερώτηση για τυχόν δυσκολίες που αντιμετώπισε ως προς τη διασκευή του σεναρίου, η κυρία Ρίγγα είπε: «Το φορμάτ είναι κολομβιανό και δυστυχώς, όπως όλα αυτά τα λατινοαμερικάνικα, είναι πολύ μακριά από τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα. Έτσι, όποιος αναλαμβάνει να διασκευάσει παίρνει μια πολύ βασική ιδέα και μεταγράφει το δικό του σενάριο. Εγώ, συγκεκριμένα, έχω πετάξει χαρακτήρες, έχω προσθέσει χαρακτήρες, έχω αλλάξει συνθήκες μεταξύ των χαρακτήρων… Άλλαξα επάγγελμα της πρωταγωνίστριας, γενικά έκανα μια άλλη σειρά, βασισμένη χαλαρά πάνω στο κολομβιανό φορμάτ. Τελικά, το να χρησιμοποιείς ένα ξένο κόνσεπτ κάνει το γράψιμο πολλές φορές πιο δύσκολο. Εγώ βρήκα τη λύση να πατάω ελάχιστα πάνω στις ιστορίες του φορμάτ και να κάνω τα δικά μου».

Για το καστ και τους συντελεστές της σειράς η γνωστή σεναριογράφος μιλά με τα καλύτερα λόγια: «Δεν είμαι απλώς ικανοποιημένη, είμαι ευτυχισμένη. Από όλους. Έχουμε ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Ευγενία Σαμαρά, Νικόλας Μπράβος) που είναι και εξαιρετικοί ηθοποιοί και βγάζουν πολύ ωραία εικόνα Αλλά και όλοι οι υπόλοιποι είναι θαυμάσιοι και εξαιρετικά σωστά "κουμπωμένοι" στους χαρακτήρες. Ο Στέφανος Μπλάτσος, ο σκηνοθέτης, έκανε πολύ καλή δουλειά και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για τη συνέχεια, οπότε ναι, είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Έχει άγχος η κυρία Ρίγγα για το αν θα αρέσει η σειρά της στο τηλεοπτικό κοινό; Δείτε τι λέει: «Έχω το φυσιολογικό άγχος που έχει κάθε δημιουργός ο οποίος απευθύνεται στο κοινό. Μακάρι να αρέσουμε. Η ομάδα μας η δημιουργική σε όλα τα επίπεδα -συγγραφή, σκηνοθεσία, ηθοποιοί, παραγωγή- είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να ευχηθώ, γιατί έχει μεγάλη σημασία με ποιους θα βγάλεις τα δύσκολα έναν ολόκληρο χρόνο. Οπότε μου έφυγε το άγχος ποιους θα έχω συνεργάτες σε αυτό που ξεκινήσαμε να χτίζουμε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved