Ο Αλεξανδρος Μπουρδούμης θα ενσαρκώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μιλά για την εμπειρία αυτήν
Media

Ο Αλεξανδρος Μπουρδούμης θα ενσαρκώσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μιλά για την εμπειρία αυτήν

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης θα υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο», της οποίας τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.

Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του έδωσε μια πρόγευση και τόνισε πως πρόκειται για μοναδική εμπειρία.

Πριν από μερικές ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το εισαγωγικό σημείωμα του σκηνοθέτη για την ταινία. «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή». Ποιο είναι το σχόλιο σου;

Σε πολύ λίγες λέξεις ο κ. Γαβράς δίνει το στίγμα. Η λέξη «τραγωδία» με την ουσιαστική έννοια της είναι αυτό που ζήσαμε τότε. Οσο και αν θέλουμε να αποστασιοποιηθούμε συναισθηματικά, φαντάσου αυτούς τους ανθρώπους σαν τους πρωταγωνιστές μιας αρχαίας τραγωδίας και τον λαό να υποδύεται εντός εισαγωγικών τον «χορό». Μιλάει συμβολικά ο κ. Γαβράς. Δεν στέκεται τυπικά στο κομμάτι των προσώπων. Σίγουρα υπήρξε μια επιβολή με κόστος. Οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε, αλλά αυτό είναι πολιτική ανάλυση. Θα κάνουμε υπομονή να δούμε αυτό που θα δημιουργήσει ο κ. Γαβράς και αυτό που θέλει να δείξει στην Ευρώπη και στον κόσμο. Σίγουρα δεν είναι μόνο νούμερα οι άνθρωποι. Νούμερα σε ένα χαρτί, τα οποία ο καθένας μπορεί να τα προσπεράσει. Πρέπει να αλλάξει αυτή η οπτική και σίγουρα η Τέχνη είναι ένας τρόπος να δούμε διαφορετικά τα πράγματα και μπορεί να μας αφυπνίσει.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα και θα ήθελα να μου δώσεις μια πρόγευση…

Δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Είναι σίγουρα κάτι το ιδιαίτερο σε μια χώρα που καλώς ή -κακώς δεν διαθέτει βαριά κινηματογραφική βιομηχανία. Είναι μοναδική εμπειρία και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαΐου. Ολοι οι συμμετέχοντες σε αυτήν την ταινία είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι, θέλω να σταθώ και στη συμμετοχή του Γιώργου Αρβανίτη στη διεύθυνση φωτογραφίας, μιας εξέχουσας προσωπικότητας του ελληνικού κινηματογράφου. Επίσης νιώθω μεγάλη χαρά που συνεργάζομαι μαζί του.

Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved