Φωτεινή Γεωργίου: «Με θυμώνουν συμπεριφορές ακραίες,πανικού και ατομικισμού»
Media

Φωτεινή Γεωργίου: «Με θυμώνουν συμπεριφορές ακραίες,πανικού και ατομικισμού»

Η Φωτεινή Γεωργίου η οποία αυτόν τον καιρό... τρέχει και δεν φτάνει προκειμένου να έχει το πιο έγκυρο ιατρικό ρεπορτάζ για την εκπομπή της Υγεία πάνω απ' όλα.  

Τι λέει όμως η γνωστή δημοσιογράφος για την κατάσταση που βιώνουμε και τι τη φοβίζει περισσότερο σε αυτή την κρίση του κορονοϊού; Η ίδια απαντάει σε όλα σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη...

Ο τίτλος της εκπομπής σας δεν ήταν ποτέ τόσο επίκαιρος όσο τώρα. Πιστεύετε ότι πλέον το έχουμε καταλάβει ή υπάρχουν κάποιοι που ακόμη παίρνουν την πανδημία αψήφιστα;

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει ότι η δική μας υπευθυνότητα απέναντι στην πανδημία, η προσωπική μας ευθύνη είναι αυτή που θα σώσει ανθρώπινες ζωές, θα κρίνει την πορεία του SARS-COV-2 στη χώρα μας και θα προστατεύσει όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και όσους αγαπάμε.

Όλο και περισσότερες μελέτες και μαθηματικά μοντέλα που δημοσιεύονται από κορυφαίους ειδικούς επιστήμονες ανά τον κόσμο αποδεικνύουν πραγματικά, με συγκλονιστικό τρόπο, πώς μπορεί να μειωθεί καταλυτικά η διασπορά και η μολυσματικότητα του νέου κορονοϊού με τα μέτρα «σωματικής απόστασης», με το «Μένουνε σπίτι» και με την τήρηση των μέτρων υγιεινής.

Οι ειδικοί δεν μπορούν να πουν με σιγουριά πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ψυχολογικές συνέπειες του εγκλεισμού στο σπίτι;

Οι ψυχίατροι και οι κοινωνιολόγοι χτυπούν το καμπανάκι για τη διαχείριση του εγκλεισμού και μέσα από την εκπομπή «Υγεία πάνω απ’ όλα» προτείνουν τρόπους, κάθε Σαββατοκύριακο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, δυστυχώς, διπλασιάστηκαν
οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε άλλες χώρες, όπως δείχνουν οι έρευνες.

Το μότο σύμφωνα με τους ειδικούς είναι: «Μένουμε σπίτι-Μένουμε κοινωνικά συνδεδεμένοι». Κατανοούμε, αποδεχόμαστε, διαχειριζόμαστε το φόβο, εξακολουθούμε να είμαστε δραστήριοι και να έχουμε υπομονή, να δείχνουμε ανθρωπιά, κατανόηση,
συμπόνια και αλληλεγγύη.

Τι σας φοβίζει περισσότερο σε όλα αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα;

Ο ίδιος ο άνθρωπος... Σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης, φόβου και πανικού, να μην καταλήξουμε απάνθρωποι. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι, όσον αφορά στο επιστημονικό κομμάτι, σύντομα θα είναι διαθέσιμα αποτελεσματικά όπλα κατά του COVID-19.

Ποιες συμπεριφορές που βλέπετε γύρω σας αυτές τις μέρες σάς θυμώνουν περισσότερο και ποιες σας γεμίζουν αισιοδοξία;

Με θυμώνουν συμπεριφορές ακραίες, συμπεριφορές πανικού και συμπεριφορές ατομικισμού και ανευθυνότητας. Μου δίνουν αισιοδοξία οι συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίοι δείχνουν μεγαλοψυχία και νοιάζονται για ανθρώπους και ζώα.

Πηγή: 7 Μέρες TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved