Πέτρος Συρίγος: «Δεν μαγειρεύω στις συντρόφους μου»
Media

Πέτρος Συρίγος: «Δεν μαγειρεύω στις συντρόφους μου»

Ο Πέτρος Συρίγος βρίσκεται στον χώρο της μαγειρικής 15 χρόνια.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το αν οι σεφ έχουν μέλλον στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι δεν μαγειρεύει στις συντρόφους του και πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Οι σεφ έχουν μέλλον στην Ελλάδα;

Όταν ξεκίνησε όλο αυτό, πριν 10-12 χρόνια, νομίζαμε όλοι, ότι θα είναι κάτι εφήμερο. Είμαι γύρω στα 15 χρόνια επαγγελματίας μάγειρας, το έβλεπα κι εγώ στην αρχή, γιατί είχα μπει στον χώρο πριν γίνει το μπαμ. Κάποια στιγμή μας λιθοβολούσαν από την τηλεόραση, από περιοδικά, μαγειρική εδώ κι εκεί, έπειτα μπήκαν τα τηλεπαιχνίδια... Παρόλα αυτά όσο πάει και δυναμώνει όλο αυτό και μέσα σε αυτό το εκμεταλλεύομαι κι ακολουθώ όλα αυτά που πρέπει για να βρίσκομαι μπροστά.

-Οι σεφ έχουν καλές αποδοχές;

Αυτό είναι τεράστια κουβέντα. Δε θα πω για τους σεφ, αλλά για τους μάγειρες, γιατί ανήκω κι εγώ στους μάγειρες.

-Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε σεφ και σε μάγειρα.

Σεφ είναι ένας ηγέτης μέσα στην κουζίνα, που μπορεί να διαχειριστεί του από κάτω του, είναι σαν έναν διευθυντή τραπέζης, έναν δικαστικό, είναι ναι ιεραρχία. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς τον σεφ, γιατί μπορεί να φέρει εις πέρας όλο αυτό. Είμαι πάρα πολύ μικρός ηλικιακά για να πω τον εαυτό μου σεφ, δεν σημαίνει ότι φτάνοντας 50 ή 60 χρονών είσαι σεφ. Εχω βρεθεί από τα 20 μου να έχω αναλάβει και να είμαι σεφ σε μαγαζί, που τους παρακαλούσα να μη με λένε σεφ και συνεχίζω να λέω ότι δεν είμαι σεφ, είμαι ένα μάγειρας. Τα "ψώνια" θέλουν να τους λες σεφ.

-Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;

Εννοείται αυτό. Βγαίνεις ένα ραντεβού, κάνοντας ένα ωραίο δείπνο, αυτό το κάνει πιο όμορφο.

Στις συντρόφους σου μαγειρεύεις;

Ποτέ δε μαγειρεύω στις συντρόφους μου. Δε μαγειρεύω στο σπίτι, θα το κάνω μόνο αν θέλω δοκιμή σε κάποιο πιάτο μου που θα το δείξω στον κόσμο. Οποιοδήποτε πιάτο δείχνω, πάντα θα το έχω δοκιμάσει, γιατί θέλω η συνταγή που θα δώσω, επειδή ζούμε δύσκολες εποχές, αν κάποιος πάει και πάρει τα υλικά για τη συνταγή μου, να μην είναι λανθασμένη, κι αν εκείνος έχει δώσει 10 ευρώ, θα είναι σαν να του τα παίρνω και του τα πετάω στα σκουπίδια. Αισθάνομαι πολύ άσχημα αν η συνταγή που θα δώσω δεν θα βγει.

Ποιον βάζεις και δοκιμάζει πρώτος;

Ολη την πολυκατοικία, τους έχω παχύνει όλους.

-Δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ για γυναίκα;

Ελάχιστες φορές, ως και μηδαμινές.

-Οπότε η μελλοντική σύζυγος σου θα πρέπει να ξέρει να μαγειρεύει;

Λογικά, δεν γίνεται αλλιώς, τι θα τρώμε; είπε στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved