Κρίσιμες στιγμές: Νεφέλη Κουρή: «Η Έλλη θα κάνει τα πάντα για τους συναγωνιστές της»
Media

Κρίσιμες στιγμές: Νεφέλη Κουρή: «Η Έλλη θα κάνει τα πάντα για τους συναγωνιστές της»

Η Νεφέλη Κουρή πρωταγωνιστεί στη μίνι σειρά της EPT 1 «Κρίσιμες στιγμές», ενσαρκώνοντας τον ρόλο της νεαρής Έλλης, μίας κοπέλας που μπαίνει στην Αντίσταση.

Η ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή της στη σειρά, για την εγγύτητα της εποχής του 1940 με τη σημερινή εποχή, την οποία εντόπισε, αλλά και για τις δυσκολίες που περνούν οι ηθοποιοί.

Φέτος, συμμετέχετε στη-μίνι σειρά εποχής της EPT 1 «Κρίσιμες στιγμές». Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Η συνεργασία προέκυψε όταν επικοινώνησε μαζί μου η υπεύθυνη διανομής ρόλων της σειράς, η κυρία Χρύσα Ψωμαδέλλη, και ύστερα έκανα ένα ραντεβού με τον κύριο Μανουσάκη. Μιλήσαμε για τον ρόλο μου και για το έργο και, αφού όλα έμοιαζαν να δένουν αρμονικά, προχωρήσαμε!

Με μια σύντομη ματιά στους συντελεστές συναντάμε σπουδαία ονόματα, μέσα σε μία πολύ δυνατή ιστορία. Αρκούν αυτά τα στοιχεία για να έχει επιτυχία μία παραγωγή;

Σίγουρα η τεράστια πείρα που έχει ο κύριος Μανουσάκης βοηθάει στο να γίνει η σειρά υψηλού επιπέδου. Καθοδηγεί σωστά το συνεργείο και τους ηθοποιούς, δεν αφήνει τίποτα να πάει στραβά. Οπότε σίγουρα ξεκινάμε με μια πολύ καλή βάση. Από εκεί και πέρα - επιτυχία κρίνεται όταν προβάλλεται η σειρά, από το πώς το κοινό την υποδέχεται.

Η ιστορία μάς μεταφέρει στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, όπου υποδύεστε την Έλλη. Πείτε μας λίγα λόγια για τον ρόλο σας...

Η Έλλη είναι ένα δυναμικό κορίτσι, που μπαίνει στην Αντίσταση και ονειρεύεται μια ελεύθερη ζωή, με δημοκρατία και ισότητα. Είνα ερωτευμένη με τον Μανώλη και μαζί παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον, κόντρα στον φασισμό και στην καταπίεση. Είναι τολμηρή και θα κάνει τα πάντα για τους συναγωνιστές της.

Είναι δύσκολο για μια ηθοποιό να προσεγγίσει έναν ρόλο μιας γυναίκας άλλης εποχής, που βιώνει μια τόσο οδυνηρή συνθήκη, όπως είναι ο πόλεμος;

Δυστυχώς, ακόμη και τώρα, έχουμε τέτοιες εικόνες, καθώς γίνεται πόλεμος σε πολλά μέρη, όπως στη Συρία ή παλαιότερα στη Σερβία. Οι μνήμες είναι νωπές και οι εικόνες αβάσταχτες. Επίσης, αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι η εποχή εκείνη δεν είναι τόσο μακρινή. Είναι η εποχή των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Μέσα απ’ τις αφηγήσεις, τα βιβλία, τις φωτογραφίες, προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τους ρόλους μας ειλικρινά και απλά.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα πιο σημαντικά μηνύματα που επιδιώκει να περάσει η σειρά στο κοινό;

Ότι χωρίς ανιδιοτελή αγώνα και πίστη στα ιδανικά τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει!

Εκτός από την κρατική τηλεόραση, παρατηρούμε μια γενικότερη στροφή προς τη μυθοπλασία. Αποτελεί αυτό μια αχτίδα φωτός ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια με κλειστά θέατρα;

Φυσικά! Είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι ηθοποιοί αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στον καλλιτεχνικό χώρο πέρασαν και περνούν μεγάλη οικονομική δυσκολία, ανεργία και ψυχολογική κατάπτωση εξαιτίας της ανασφάλειας, του άγχους και της αγωνίας για επιβίωση.

Επαγγελματικά, πού αλλού σας συναντάμε αυτή την περίοδο;

Βρίσκομαι στην παράσταση «Μαρίκα», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, στο Θέατρο Χώρα, με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved