Σασμός: Αλίνα Κωτσοβούλου: «Ο ρόλος της Άννας είναι μακριά από την Αλίνα»
Media

Σασμός: Αλίνα Κωτσοβούλου: «Ο ρόλος της Άννας είναι μακριά από την Αλίνα»

Η Αλίνα Κωτσοβούλου βρίσκεται τρεις δεκαετίες σχεδόν στον χώρο της υποκριτικής.

Φέτος, η αγαπημένη ηθοποιός η οποία πρωταγωνιστεί στον «Σασμό», μίλησε για την ηρωίδα της και αν περίμενε την επιτυχία της σειράς.

Ο «Σασμός» έχει χαρακτηριστεί ως η σειρά-φαινόμενο της χρονιάς… Πώς αντιδράς στο άκουσμα τόσο κολακευτικών σχολίων;

Αυτά είναι πολύ ωραία να ία ακούς, ειδικά μέσα σε αυτή τη δύσκολη και έντονη περίοδο που διανύουμε με την πανδημία. Είναι μία δουλειά μεγάλη, δυνατή, οπότε το ότι αγκαλιάζεται και από τον κόσμο είναι ευλογία.

Περίμενες αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

Ηξερα ότι είμαι σε μία σειρά αξιώσεων, όμως νομίζω ότι κανένας μας δεν περίμενε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

Πώς αντιμετωπίζετε την κατάσταση με τον κορονοϊό; Βλέπουμε σειρές να «σταματούν», να προβάλλονται σε επανάληψη...

Από την πρώτη μέρα είμαστε στρατιώτες. Μάσκες, τεστ, όλα τα μέτρα προστασίας και με το παραπάνω. Ο Γιάννης Καραγιάννης, ο παραγωγός μας, και σε αυτό το κομμάτι μας έκανε να αισθανόμαστε ασφάλεια. Λεν είναι δεδομένο, δεν γίνεται σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να πηγαίνεις στο γύρισμα και να μη φοβάσαι ότι θα κολλήσεις; Είναι σπουδαίο...

Έχει χρειαστεί να σταματήσετε γυρίσματα;

Οχι, δεν έχει χρειασθεί μέχρι τώρα και νομίζω δεν θα χρειαστεί, καθώς, όπως προανέφερα λειτουργούν όλα ρολόι. Υπάρχουν εξαιρετική οργάνωση και συντονισμός. Ακόμα κι εμείς οι ηθοποιοί είμαστε σε ετοιμότητα. Αν αλλάξει και την τελευταία στιγμή και με πάρουν για παράδειγμα εμένα να πάω σε άλλη ώρα για γύρισμα, θα πάω! Καταλαβαίνουμε την εποχή που ζούμε. Είναι ευλογία να έχουμε δουλειά, οπότε πρέπει κι εμείς να Βάζουμε νερό στο κρασί μας.

Τι σημαίνει για σένα ο ρόλος της Αννας;

Η Αννα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα με αυτή την οικογένεια! Είναι μία γυναίκα του χωριού, με καλή καρδιά και ευαίσθητη ψυχή. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να κατευνάσει τη σκληρότητα του άντρα της και την επιπολαιότητα της κόρης της, Θοδώρας, να σταθεί στον γιο της Μανόλη. Είναι ένας ρόλος που τον έχτισα και τον χτίζω σταδιακά. Είναι για μένα μία σπουδαία πρόταση. Ο ρόλος δεν υπήρχε ονομαστικά στο μυθιστόρημα, γράφτηκε τώρα. Οπότε προσπαθώ με τη βοήθεια των σκηνοθετών να προσεγγίσω αυτή την ηρωίδα. Είναι ένας σύνθετος ρόλος, μία γυναίκα χωριού, κλειστής κοινωνίας, που προσπαθεί να ισορροπεί τις καταστάσεις. Είναι μακριά από την Αλίνα, όμως μέσα μου υπάρχουν στοιχεία. Η δυσκολία είναι ότι πράγματα με τα οποία διαφωνώ εκ μέτρου με την Αννα σαν Αλίνα πρέπει να τα περάσω με φυσικό τρόπο.

Χρησιμοποίησες βιώματα-στοιχεία που έχεις ακούσει για να προσεγγίσεις την Αννα;

Φυσικά, αυτό γίνεται αυτόματα. Κάποιες από τις γιαγιάδες μου είχαν τέτοιες εμπειρίες ως προς τη διαχείριση των σκέψεων, των καταστάσεων το χωριό.

Πηγή:ΤύποςTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved