Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το πιάτο που απολαμβάνουν στη σειρά!Viral η συνταγή για την τσουχτή Μάνης
Media

Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το πιάτο που απολαμβάνουν στη σειρά!Viral η συνταγή για την τσουχτή Μάνης

Η Γη της Ελιάς: Σε κάθε σειρά οι ήρωες τρώνε το κατιτίς τους. Στην επιτυχημένη σειρά του Mega όμως του «δίνουν» και καταλαβαίνει!

Δεν υπάρχει επεισόδιο που να μην δούμε τους πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν από κέικ και γλυκά μέχρι κοψίδια, πίτσες και μαγειρευτά!

Αυτό όμως το πιάτο που έχουμε δει να τρώνε σε κάθε τηλεοπτική οικογένεια της σειράς είναι ένα από τα πλέον παραδοσιακά της Μάνης και πρόκειται για την φημισμένη «τσουχτή Μάνης».

Και στο σπιτικό των Καπερνάρων και στο σπιτικό των Στεφαναίων αλλά και στο σπιτικό των Βρεττάκων έχουμε δει το περίφημο αυτό πιάτο με τη συνταγή να γίνεται viral! Τι είναι η «τσουχτή» Μάνης;

Είναι ένα πιάτο με μακαρόνια, τα οποία σερβίρονται με μυζήθρα τριμμένη, βούτυρο και το υλικό το απογειώνει είναι το αυγό τηγανιτό από πάνω. «Φτωχό» σε υλικά αλλά «πλούσιο» σε γεύση.

Η παράδοση θέλει τους κατοίκους ης Μάνης να το ετοιμάζουν τόσο για την οικογένεια όσο και για τους απρόσκλητους επισκέπτες. Η συνταγή έχει γίνει viral και φυσικά είναι τόσο απλή που ετοιμάζεται σε μόλις 15 λεπτά!

Πηγή φωτογραφίας: akispetretzikis.com

Για τη συνταγή θα χρειαστείς

• 1 πακέτο σπαγγέτι
• 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα
• 4 αυγά τηγανητά μελάτα
• Πιπέρι


• Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε.
• Τηγανίζουμε τα αυγά μάτια μελάτα
• Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο
• Αφήνουμε να κάψει το βούτυρο.
• Βάζουμε μια πρώτη στρώση μακαρόνια στην πιατέλα και πασπαλίζουμε με 4-5 κουταλιές μυζήθρα
• Αμέσως περιχύνουμε με το καυτό βούτυρο
• Επαναλαμβάνουμε στρώση μακαρόνια στρώση μυζήθρα και περιχύνουνε με το υπόλοιπο βούτυρο
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην πιατέλα και μοιράζουμε στα πιάτα
• Τέλος γαρνίρουμε κάθε μερίδα με ένα τηγανητό αυγό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved