Ο Όρκος: Νίκος Πουρσανίδης: «Ο Στέφος θέλει να εξιλεωθεί για το παρελθόν»
Media

Ο Όρκος: Νίκος Πουρσανίδης: «Ο Στέφος θέλει να εξιλεωθεί για το παρελθόν»

Ο Νίκος Πουρσανίδης ανήκει στους καλλιτέχνες που διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της δημιουργίας, φέροντας εις πέρας στο μέγιστο όποιο ρόλο καλείται να ενσαρκώσει, είτε στο θέατρο είτε στη μικρή οθόνη.

Τη φετινή σεζόν πρωταγωνιστεί στη δραματική ιατρική αστυνομική σειρά «Ο όρκος» της ΕΡΤ1 και υποδύεται τον Στέφο Καρούζο.

Ύστερα από την «Έξαψη» επιστρέφετε με τον «Ορκο», μια σειρά που μας έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες.

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δουλεύω με την Τίνα Καμπίτση που έχει γράψει ίο σενάριο, με την οποία είχα και πέρυσι εξαιρετική συνεργασία. Η φετινή παραγωγή είναι μια πρόκληση γιατί δεν είναι απλά ένα δράμα με γιατρούς. Οι ήρωες ασκούν το λειτούργημα τους στον δρόμο που είναι το πεδίο τη$ μάχης. Εχει πολλά νυχτερινά γυρίσματα στο κέντρο της πόλης με κρύο και αντίξοες συνθήκες, πολλούς ιατρικούς όρους και σκηνές που πρέπει να είναι αληθοφανείς καθώς οι ήρωες σώζουν κόσμο επιτόπου. Είναι μια πρωτόγνωρη εικόνα για την ελληνική τηλεόραση και δεν πρόκειται απλά για μια ιατρική σειρά καθώς μπλέκονται πολλά είδη μυθοπλασίας, όπως το δράμα και το αστυνομικό στοιχείο».

Αλήθεια, πώς ξέρετε τι , να κάνετε στις σκηνές που χρειάζεται να περιθάλψετε κόσμο προκειμένου να φαίνονται αληθινές;

«Υπάρχουν γιατροί στο γύρισμα που μας βοηθούν και μας καθοδηγούν τι να κάνουμε και πώς να συμπεριφερθούμε. Είναι σημαντικό να έχουμε ως ηθοποιοί τον βαθμό ετοιμότητας, την ψυχραιμία και την εγρήγορση που απαιτούνται σε πραγματικές συνθήκες από τους επαγγελματίες του είδους. Στη συνεχεία βλέπουν τις σκηνές μαζί με τον σκηνοθέτη Σπύρο Μιχαλόπουλο και κρίνουν αν μπορούν να σταθούν. Δηλαδή επιδιώκουμε ακόμη κι αν ένας γιατρός δει τη σειρά να πει ότι πράγματι αυτή είναι η διαδικασία».

Φαντάζομαι μελετάτε πολύ.

«Πράγματι, γιατί πρέπει να ξέρουμε απόλυτα τι λέμε και τι κάνουμε για να μπορέσει η σκηνή να είναι αληθινή. Εδώ δεν λέμε απλά τα λόγια που μας έχουν γράψει στο σενάριο. Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που ψάχνει το καθετί. Ξέρω τι είναι το κάθε φάρμακο που αναφέρω στον ρόλο, τι κάνει και γιατί το δίνουμε».

Ξανασυνεργάζεστε με την Τίνα Καμπίτση αλλά και με τον σκηνοθέτη Σπύρο Μιχαλόπουλο στην «Πολυκατοικία», οπότε νιώθετε πως έχετε δικλίδα ασφαλείας;

«Βέβαια. Είναι μεγάλη σιγουριά. Ξεκινώντας κερδίσαμε πολύ έδαφος γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη από όλες τις πλευρές και ξέρουμε τους κώδικες μας».

Στον «Ορκο» υποδύεστε τον Στέφο Καρούζο. Εναν αναισθησιολόγο και υπεύθυνο του ασθενοφόρου. Τι τύπος είναι;

«Είναι σε σχέση με την Ολίβια (Νεφέλη Παπαδερού) που είναι επίσης γιατρός, έχει κλειστό κύκλο κι εμπειρία στα επείγοντα περιστατικά. Είναι βασικός παράγοντας αυτού του προγράμματος περίθαλψης στον δρόμο γιατί είναι εκείνος που πρέπει να χορηγήσει την αναισθησία πριν γίνει το οτιδήποτε. Ομως στη σειρά θα δούμε και το προσωπικό δράμα του κάθε ήρωα».

Ποιο είναι το παρελθόν του Στέφου;

«Είχε κάνει ένα λάθος που είχε κοστίσει τη ζωή ενός ανθρώπου και τώρα έρχεται να εξιλεωθεί. Είναι κάτι που πιστεύω πως βασανίζει τους γιατρούς. Σώζουν πολλές ζωές αλλά μπορεί να γίνει κάτι που να τους στοιχειώσει».

Ποια είναι η σχέση του με τον εφοπλιστή Χάρη Ζαφείρη;

«Ο Ζαφείρης χρηματοδοτεί την επιχείρηση. Ο Στέφος ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος του που μπαίνει στη δουλειά προκειμένου ο εφοπλιστή να έχει έναν δικό του στην ομάδα».

Παράλληλα όμως έχει κόντρα με τον Αγγελο.

«Δεν είναι καλές οι σχέσεις τους γιατί ο Στέφος είναι εντεταλμένος του εφοπλιστή για να μαθαίνει τι συμβαίνει. Ομως, σε μια ομάδα, οι δύσκολες καταστάσεις δένουν τους ανθρώπους, θα τους δούμε και τους δύο μαζί εν δράσει. Οταν προσπαθούν να σώσουν έναν άνθρωπο, οι προσωπικές διαφορές μπαίνουν στην άκρη για έναν μεγαλύτερο σκοπό. Μέσα από τη σειρά θίγονται μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως για παράδειγμα εκείνο των αστέγων και ποια φροντίδα μπορεί να τους προσφερθεί από τη στιγμή που ίσως δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο».

Παράλληλα ο Αγγελος ψάχνει να βρει αν το τροχαίο με τη γυναίκα του και την κόρη του ήταν δυστύχημα ή δολοφονία, θα το κάνει μόνος;

«Πιστεύω ότι όσο προχωράει η σειρά, πολλοί θα εμπλακούν σε αυτή την υπόθεση με καλό ή με κακό τρόπο».

Είχατε ξαναμπεί σε ασθενοφόρο;

«Είχα ξαναμπεί αλλά τώρα το έχω οδηγήσει», είπε στο TV24

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved