Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Αυτό που ζήσαμε με τα Τέμπη ήταν φρικτό. Με συγκλόνισε»
Media

Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Αυτό που ζήσαμε με τα Τέμπη ήταν φρικτό. Με συγκλόνισε»

Για την επιτυχημένη διαδρομή της στη δημοσιογραφία επί 27 συνεχή έτη, το STAR, που αποτελεί πια το δεύτερο σπίτι της, τα πιο δύσκολα ρεπορτάζ που κλήθηκε να διαχειριστεί αλλά και για το δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Υπηρετείτε 27 χρόνια την ενημέρωση, με παρουσιάσεις δελτίων ειδήσεων και χιλιάδες ρεπορτάζ, πάντα στο STAR. Φαίνεται ότι το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς είναι το δεύτερο σπίτι σας...

«Πράγματι! Πάντα ήταν και παραμένει. Πουθενά αλλού δεν αισθάνθηκα μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι τιμητικό όταν έχεις προτάσεις για δουλειά κάθε χρόνο, πόσο μάλλον μετά την πανδημία, και πάντα ως επαγγελματίας ζυγίζεις τα πράγματα, αλλά νομίζω η σταθερότητα και η ασφάλεια που βρίσκω στο STAR, στις εποχές που ζούμε, δεν αντικαθίστανται εύκολα».

papakostopoulou-(5).jpg

Ποια ήταν τα πιο δύσκολα ρεπορτάζ που κληθήκατε να διαχειριστείτε;

«Νομίζω ότι το τελευταίο που ζήσαμε με τα Τέμπη ήταν φρικτό, διότι εκτός από δημοσιογράφος το είδα και ως μητέρα μιας κόρης που σε λίγο θα γίνει 18 χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου θα είναι σε ένα πανεπιστήμιο. Ακαριαία λοιπόν φαντάστηκα ότι το παιδί μου θα μπορούσε να είναι σε αυτό το τρένο. Με συγκλόνισε το γεγονός, αλλά το διαχειρίστηκα ως ρεπόρτερ και όχι ως μάνα. Γενικά, οι ειδήσεις που αφορούν παιδιά με συγκλονίζουν. Αλλά και οι ειδήσεις για ζώα, καθώς από τότε που απέκτησα το σκυλάκι μου, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία και σε αυτό το θέμα»

papakostopoulou-(8).jpg


Στο πρόσφατο τραγικό γεγονός ήταν ιδιαίτερα δύσκολο το κομμάτι όπου έπρεπε να μιλήσετε με συγγενείς θυμάτων...

«Μίλησα με τον αδελφό μιας κοπέλας που ήταν μητέρα και η ίδια και έχασε τη ζωή της σε αυτή την τραγωδία, αλλά επικοινώνησα και με άλλους συγγενείς. 'Ηταν όντως πολύ δύσκολο. Κάποιοι από τους γονείς αρνήθηκαν ευγενικά, αλλά υπήρξε και ένας άνθρωπος που μίλησε τόσο όμορφα για την αδελφή του, σε σημείο που σχεδόν κλάψαμε παρέα. Σκέφτηκα πώς θα μιλούσε ο αδελφός μου για εμένα αν μου είχε συμβεί το ίδιο. Μπήκα στη θέση του. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει τους χειρίζεσαι με ευαισθησία, σαν να μιλάς σε έναν φίλο που έχασε κάποιον δικό του, και σε κάθε περίπτωση οφείλεις να τους ενημερώνεις για το ότι καταγράφεις τη συνομιλία, διότι δυστυχώς παρατηρούμε και σήμερα το φαινόμενο ανθρώπων που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι, οι οποίοι πολύ συχνά ηχογραφούν κρυφά συγγενείς θανόντων - μια ανεπίτρεπτη συμπεριφορά που πρέπει να εκλείψει», λέει η ίδια στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved