Οι Ελληνικές σειρές ταξιδεύουν (επιτέλους) στο εξωτερικό και… ποιος τις πιάνει;
Media

Οι Ελληνικές σειρές ταξιδεύουν (επιτέλους) στο εξωτερικό και… ποιος τις πιάνει;

Η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα, οι ιστορίες και οι εξελίξεις τους απασχολούν το κοινό παγκοσμίως και οι Έλληνες δημιουργοί έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται για τα σεναριακά και σκηνοθετικά αριστουργήματα τους…

H σειρά «Maestro» ήρθε με φόρα τη φετινή τηλεοπτική σεζόν μέσα από το MEGA για να αποδείξει την αξία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και να γίνει π πρώτη ελληνική παραγωγή που ανοίγει τα φτερά της στο Netflix παγκοσμίως. Από την Παρασκευή 17 Μαρτίου, με τον τίτλο «Maestro in Blue», μεταγλωττισμένη σε όλες τις γλώσσες, κλέβει τις εντυπώσεις και καταφέρνει να σκαρφαλώνει ψηλά στα Netflix charts, όχι άδικα. Με ένα καλογραμμένο σενάριο, υπέροχο καστ και μία ιστορία που θέτει στο επίκεντρο κοινωνικά ζητήματα, πάντα βέβαια περιτυλιγμένη με love stories, το «Maestro» αξίζει αυτή τη σαρωτική επιτυχία. Για όσους δεν έχουν δει ακόμη τη σειρά, η ιστορία αφορά στον Ορέστη που ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα φεστιβάλ μουσικής.

maestro-papakaliatis-(3).jpg

Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει το κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει. Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδπς, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Σουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης, πρωταγωνιστούν και χαρίζουν εξαιρετικές σκηνές και ερμηνείες που αφήνουν εποχή.

maestro.jpg

Δείγμα αξιόλογης ελληνικής σειράς ήταν ο «Σιωπηλός δρόμος», που συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2021. Η σειρά του MEGA, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, έχει ανοίξει επίσης τα φτερά της για το εξωτερικό έπειτα από την απόκτηση των δικαιωμάτων για την παγκόσμια διανομή της από τη γερμανική Beta Film. Το καθηλωτικό σενάριο των Πέτρου Καλκόβαλη και Μελίνας Τσομπάνη και η κινηματογραφική σκηνοθετική προσέγγιση του Βαρδή Μαρινάκη κέρδισαν και τη διεθνή αγορά, με τη σειρά να ακούγεται και να απασχολεί μέχρι και την περίφημη τηλεοπτική αγορά των Καννών MIPTV.

Με τον αγγλικό τίτλο «Silent Road» προσέλκυσε και στελέχη του μεγαλύτερου ιδιωτικού ραδιοτηλεοπτικού ομίλου στην Ιταλία, της Mediaset, ενώ θα προβληθεί σε Αμερική και Καναδά, αφού, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα στο variety.com, η Beta Film υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την αμερικανική πλατφόρμα Topic. To story της σειράς επικεντρώνεται σε ένα σχολικό λεωφορείο, με εννέα μαθητές και μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή. Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μία συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με ομαδική απαγωγή.

Μία νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων. Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη, μυστικά και ίντριγκες αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα, οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση; Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Δούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη, που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές με το υποκριτικό τους ταλέντο.

«Milky Way», όπως λέμε Κάννες

Η σειρά έχει μπει στη λίστα με τις παραγωγές που θα δούμε στο MEGA την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, ήδη έχει συζητηθεί πολύ, αφού είναι π πρώτη ελληνική παραγωγή που παρουσιάστηκε στο Series Mania και μάλιστα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, όπου επιλέγονται μόλις 8 σειρές από ολόκληρο τον κόσμο. To Series Mania αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στις σπουδαιότερες τηλεοπτικές σειρές παγκοσμίως, προσφέροντάς τους αποκλειστική πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη. Ο Βασίλης Κεκάτος, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες, υπογράφει τη μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων που ξεχωρίζει. Η ιστορία μιας έφηβης, η οποία «αντιτίθεται σε αυτό που ο περίγυρός της προσπαθεί να της επιβάλει ως σωστό και ηθικό, για να βρει τελικά τον δικό της δρόμο στη ζωή, διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης. Η οικογένεια και οι φίλοι της σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» το νέο της εγκυμοσύνης της, χτίζοντας, όμως, για εκείνη έναν δρόμο γεμάτο περιορισμούς. Μέχρι που στη ζωή της εμφανίζεται ο Τζο, ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και συγκινήσεις που θα φέρει τη Μαρία αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα. Οσον αφορά στους πρωταγωνιστές, οι Κόριννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου είναι μερικοί μόνο από τους ταλαντούχους και καταξιωμένους ηθοποιούς που συμμετέχουν.

Πηγή: Tύπος TV

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved