Γιώργος Αυτιάς: «Η πιο δύσκολη στιγμή στην εκπομπή είναι όταν έρχεται αδιάβαστος πολιτικός»
Media

Γιώργος Αυτιάς: «Η πιο δύσκολη στιγμή στην εκπομπή είναι όταν έρχεται αδιάβαστος πολιτικός»

Για μία ακόμη χρονιά ανοίγει την τηλεοπτική σεζόν, αφού το ρεπορτάζ δεν μπορεί να περιμένει κι ο Γιώργος Αυτιάς βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Όπως τονίζει άλλωστε, «η κοινωνία μάς θέλει δίπλα και κοντά! Αυτή υπηρετούμε, αυτή μας οδηγεί».

Ο Γιώργος Αυτιάς κάνει τον απολογισμό της σεζόν που έφυγε, μιλά γι’ αυτή που έρχεται και τις εξελίξεις που αναμένεται να μας απασχολήσουν.

9356_GIORGOS_AFTIAS_7112022.jpg

- Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το μεγάλο θέμα που θα μας απασχολήσει την επόμενη σεζόν;

«Θα κυριαρχήσουν τα κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά θέματα και οι δυο εκλογικές αναμετρήσεις! Θα δούμε πάλι κόντρες και θέματα ενδιαφέροντα! Πάντως, για μας η σημαία της κοινωνίας θα είναι υπεράνω όλων! Πιέσαμε για μισθούς, αυξήθηκαν. Το ίδιο και οι συντάξεις. Πιέσαμε για το φοιτητικό, τα καταφέραμε και διπλασιάστηκε. Δώσαμε μάχη για τις μητέρες και αυξήθηκε. Επίσης, για τα οικογενειακά επιδόματα, τα φάρμακα των ηλικιωμένων, το επίδομα των νέων... Κάθε μέρα, στο φούρνο, στο βενζινάδικο, στο σούπερ μάρκετ, στο δρόμο, παντού, ακούω την κοινωνία από την οποία προέρχομαι και την ευγνωμονώ».

9515_GIORGOS_AFTIAS_7112022.jpg

- Ο κόσμος συνήθως τι σας ρωτά; Ποιο είναι το μεγάλο του άγχος;

«Αν πετύχαμε αυτό τον άθλο, το καταφέραμε γιατί απαντάμε στον κόσμο! Ο κόσμος μας ρωτάει για όλα! Για το μισθό του, τη σύνταξή του, τα επιδόματα, την ακρίβεια. Από πού μπορεί να ωφεληθεί... Πιέζουμε κι αν χρειαστεί συγκρουόμαστε. Όταν ήρθε ο Μητσοτάκης, του είπα: “Μη θυμώνουν οι υπουργοί αν τους φωνάζω” και συμφώνησε!».

200809291107020.0246_GIORGOS_AFTIAS_28092008.jpg

-Μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης τηλεοπτικής πορείας, έχετε άγχος πριν ξεκινήσει η εκπομπή;

«Αγωνία ναι! Γιατί το κοντέρ έχει μηδενίσει. Αν μπεις στο τηλεοπτικό τερέν με έπαρση, καταστράφηκες! Η κοινωνία μάς θέλει δίπλα και κοντά! Αυτό κάνουμε, αυτό υπηρετούμε!».

- Τα νούμερα τηλεθέασης επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στην τηλεόραση;

«Η τηλεθέαση είναι ο καθημερινός έλεγχος για το κανάλι. Όποιος λέει ότι δεν βλέπει νούμερα τηλεθέασης, λέει ψέματα. Νούμερα στην τηλεόραση δεν κάνεις με καβγά, αλλά με πληροφορία και είδηση! Σε αυτό στηριχθήκαμε χρόνια τώρα! Είναι πολύ σημαντικό να ακούς: “Το είπε ο Γιώργος Αυτιάς στον ΣΚΑΙ και έτσι είναι!”. Αυτό είναι ευθύνη έναντι της κοινωνίας. Έχω διαφωνήσει με δεκάδες υπουργούς και δικαιώθηκα! Γιατί είχα δίπλα μου την κοινωνία».

201611221048260.0435_GIORGOS_AFTIAS_2112016.jpg

- Ποια ήταν η πιο άβολη στιγμή σας στην τηλεόραση, είτε με κάποιον καλεσμένο είτε παρουσιάζοντας ένα πολύ δύσκολο θέμα;

«Η πιο δύσκολη στιγμή στην τηλεόραση είναι όταν έρχεται αδιάβαστος πολιτικός! Μου έχει τύχει πολλές φορές να κάνουν το μαύρο άσπρο! Να λένε απίστευτα πράγματα! Να μη γνωρίζουν ούτε την εξέλιξη της επικαιρότητας. Στα οικονομικά έχω ακούσει απίστευτα πράγματα. Καμία σχέση με την κοινωνία. Γι’ αυτό και ο κόσμος αποδοκιμάζει τους αδαείς».

Πηγή: Τηλεθεατής

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved