Μετά τη φωτιά: Ντόρα Μακρυγιάννη: «Η έκρηξη είναι το σημείο μηδέν για όλους τους χαρακτήρες»
Media

Μετά τη φωτιά: Ντόρα Μακρυγιάννη: «Η έκρηξη είναι το σημείο μηδέν για όλους τους χαρακτήρες»

Η Ντόρα Μακρυγιάννη, μία από τις πρωταγωνίστριες της νέας σειράς Μετά τη φωτιά, μιλά για όλα.

Η δημοφιλής ηθοποιός περιγράφει μεταξύ άλλων τον ρόλο της και όσα πρόκειται να δούμε στη σειρά.

  • Επιστρέφετε τηλεοπτικά για μια ακόμη σεζόν, με έναν ολοκαίνουριο ρόλο και ανανεωμένη εικόνα. Την απαιτούσε το σενάριο;

«Πάντα προσπαθώ να αλλάζω όταν αναλαμβάνω έναν νέο ρόλο προκειμένου να υπάρχει μια διαφορετική εικόνα σε κάθε ηρωίδα που υποδύομαι. Αυτή η διαδικασία για εμένα είναι στο πλαίσιο τηε δουλειάς. Το να γίνω καστανή ήταν μια πρότασή μου που συζήτησα με την παραγωγή και η απόφαση ελήφθη σε ένα τέταρτο. Στον χώρο μας, που δεν είναι και τόσο μεγάλος, μπαίνουν ταμπέλες και προσπαθώ να τις αποφεύγω. Όταν χτίζω έναν χαρακτήρα, προσπαθώ να το κάνω εκ βόθρων».

  • Πείτε μας για την Ιωάννα Βενιέρη.

«Είναι αρχιτέκτονας, παντρεμένη κι έχει ένα παιδάκι. Είναι μια πολύ ταλαιπωρημένη γυναίκα που ζει μέσα σε μια κακοποιητική σχέση, και ψυχολογικά και σωματικά. Αυτή η συνθήκη δεν ξεκίνησε σε αυτή τη βάση, αλλά όμορφα και αθώα. Η Ιωάννα στην αρχή ένιωσε με τον άντρα της τον Άρη ασφάλεια, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε εφιάλτη. Με αφορμή τη φωτιά θα δούμε να ανατρέπεται η ζωή της».

  • Είναι ένας ευάλωτος χαρακτήρας;

«Είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας εξαιτίας αυτών που περνάει, όχι όμως τόσο ώστε να μην μπορεί να τα ανατρέψει. Εξού και είναι ακόμη όρθια».

  • Δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση;

«Είναι πολύ δύσκολο. Ο άντρας της, ο Άρης (Λευτέρης Ελευθερίου) είναι δικηγόρος, πρώην δήμαρχος, πολύ ισχυρός και την πολεμάει με το πιο δυνατό του όπλο, το παιδί. Την απειλεί ότι αν φύγει, θα πάρει την κηδεμονία γιατί έχει χαρτιά γιατρών που πιστοποιούν ότι η Ιωάννα είναι άρρωστη. Στην πραγματικότητα της δίνει ψυχοτρόπα χάπια για να είναι υποχείριό του. Το χειρότερο είναι ότι η Ιωάννα ζητάει βοήθεια, αλλά δεν της τη δίνει κανένας γιατί κανείς δεν την πιστεύει. Εκτός από τον Νίκο (Γιάννης Καράμπαμπας), έναν δημοσιογράφο τον οποίο γνωρίζει με αφορμή τη φωτιά στον χώρο όπου διοργανώνεται ένα μεγάλο φιλανθρωπικό γκαλά για τη γυναικεία αλληλεγγύη. Το πιο ειρωνικό όλων είναι ότι ο άντρας της υπερασπίζεται κακοποιημένες γυναίκες και αυτός είναι ένα ακόμη λόγος για να μην την πιστεύουν.

Η έκρηξη που ακολουθεί, είναι το σημείο μηδέν για όλους τους χαρακτήρες και οι ζωές όσων επιζούν, γιατί υπάρχουν πολλά θύματα, αλλάζουν για πάντα».

meta_ti_fotia__1_.jpg
  • Θα αναπτυχθεί μεταξύ τους κάτι περισσότερο;

«Όχι. Η Ιωάννα δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση της ζωής της. Υπάρχουν πολλές πληγές που πρέπει να επουλωθούν. Με τόση κακοποίηση που έχει υποστεί, φοβάται ακόμη και το χέρι να της ακουμπήσει κάποιος. Πρέπει πρώτα να μάθει να εμπιστεύεται ξανά τους ανθρώπους και να κλείσει τα τραύματά της».

  • Πώς υφαίνεται η ζωή της με εκείνες των δύο άλλων γυναικών;

«Με την Ειρήνη, την οποία υποδύεται η Άλκηστις Ζιρώ, είναι εξαδέλφες. Μετά τη φωτιά θα αναπτυχθεί σιγά-σιγά μια καλή σχέση μεταξύ τους. Η Ειρήνη ήταν ένας από τους ανθρώπους που δεν τη βοήθησε γιατί πίστευε τον άντρα της. Είναι και η ίδια δικηγόρος και τον έχει ως μέντορα.

Είχε πειστεί από εκείνον. Την Ανθή (Ελπίδα Νικολάου) τη γνωρίζει γιατί δουλεύει στο σπίτι της Ειρήνης. Στην όλη ιστορία ο δημοσιογράφος είναι αυτός που παίζει τον ρόλο-κλειδί γιατί γίνεται μάρτυρας της συμπεριφοράς του Άρη και ο μόνος που τη βοηθάει εμπράκτως».

  • Θα αποκτήσουν εχθρούς σε ό,τι να κάνουν στο εξής;

«Ναι, αλλά εγώ θα εστιάσω περισσότερο στους συμμάχους. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου θα υποδυθεί τον στενό φίλο του δημοσιογράφου και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή της Ειρήνης και της Ιωάννας».

  • Όσο κι αν φοβάται, η Ιωάννα παίρνει το ρίσκο να προχωρήσει. Ποιο είναι το κόστος;

«Ο άντρας της θα την κυνηγήσει. Η σχέση τους έχει γίνει καθαρά κτητική. Δεν φαντάζεται καν ότι μπορεί η γυναίκα του να είναι ελεύθερη. Επίσης εδώ και χρόνια χτίζει μια εικόνα που δεν θέλει να καταστραφεί. Η μεγαλύτερη θυσία που θα κάνει η Ιωάννα είναι ότι δεν μπορεί να είναι εξαρχής μαζί με το παιδί της. Οπότε κάνει υπομονή. Όμως αυτή είναι και η παγίδα. Σκέφτεται να γυρίσει πίσω για χάρη του, γιατί χωρίς αυτό δεν έχει ζωή. Η κόρη της είναι ο μόνος καλός λόγος για να ζει στη φάση που είναι».

  • Οπότε πάλι θα... βαλαντώσετε στο κλάμα.

«Αφήστε (γελάει)! Οφείλω όμως να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη συνεργασία. Είναι η πρώτη φορά που είμαι σε μια παραγωγή της Tanweer Production και κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε η Ντόρα Μακρυγιάννη στο tv 24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved