Το Ναυάγιο-Σκιαδαρέσης: «Συνεχώς κάτι γίνεται και με τροφοδοτεί με υλικό για τον ρόλο»
Media

Το Ναυάγιο-Σκιαδαρέσης: «Συνεχώς κάτι γίνεται και με τροφοδοτεί με υλικό για τον ρόλο»

O Γεράσιμος Σκιαδαρέσης φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Το Ναυάγιο, υποδυόμενος τον διεφθαρμένο δικηγόρο της ναυτιλιακής «Βασιλείου», που προσπαθεί να αποσιωπήσει τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας του «Φοίνιξ».

Μιλώντας για τον ρόλο του ως Μιλτιάδης Παντελίδης στη σειρά, παραδέχεται ότι δυστυχώς τα δυσάρεστα γεγονότα της επικαιρότητας τού δίνουν «υλικό» για να αποδώσει τον ήρωά του στη μικρή οθόνη ενώ αναφέρεται και στη νέα γενιά ηθοποιών που δείχνει να αγκαλιάζει με πολλή αγάπη...

Το γεγονός ότι «Το Ναυάγιο» αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, ανεβάζει κι άλλο τον πήχη δυσκολίας;

«Όχι, δεν νομίζω. Δυστυχώς μας δίνει έμπνευση. Είδα πάρα πολλά πράγματα από την τραγωδία των Τεμπών, τα οποία θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω στον χαρακτήρα αυτόν. Θα προτιμούσα να μην τα είχα δει και να έκανα τη δική μου έρευνα, αλλά δυστυχώς έρχεται η επικαιρότητα και μας τροφοδοτεί συνεχώς με υλικό. Ακολούθησε η διασπορά ψευδών ειδήσεων με το Ισραήλ και με την Παλαιστίνη. Ζούμε έναν καταιγισμό ψευδών ειδήσεων που δεν ξέρει κανένας πια τι να πιστέψει και από πού. Συνεχώς κάτι γίνεται και με τροφοδοτεί με υλικό για τον ρόλο».

eirhnh-navagio.webp

To Nαυάγιο

Φράσεις όπως ήταν «ανθρώπινο λάθος», «θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο» και «τώρα προέχουν οι ανθρώπινες ζωές» τις ακούμε σχεδόν σε κάθε εθνική τραγωδία. Γιατί θεωρείτε ότι εξακολουθεί να συμβαίνει αυτό;

«Εννοείται, όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι όλα λόγια του αέρα. Προφανώς είναι παθογένειες βαθιά ριζωμένες μέσα στο ελληνικό κράτος που δεν έχουν λυθεί ακόμα. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Υπάρχουν πράγματα τα όποια διαχρονικά συμβαίνουν και ακούμε τα ίδια λόγια».

Στη σειρά συνυπάρχουν και διαφορετικές γενιές ηθοποιών. Εσάς ως καλλιτέχνη σας εμπνέει η συνεργασία με τους νέους;

«Πάντα με εμπνέει και πάντα με ενδιαφέρει να δουλεύω με νέους ανθρώπους. Προσπαθώ κι εγώ να κρατιέμαι όσο πιο κοντά στους νέους τρόπους έκφρασης και υποκριτικής γίνεται. Υπάρχουν ευτυχώς στην Ελλάδα πάρα πολλοί καλοί ηθοποιοί. Έχουμε μια παράδοση στην υποκριτική και νομίζω ότι συνεχίζει αυτή η παράδοση να υπάρχει».

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved