Ναυάγιο - Γιώργος Σουξές: «Ο Παπα Γρηγόρης κουβαλά στην ψυχή του τον φόνο του γιου του»
Media

Ναυάγιο - Γιώργος Σουξές: «Ο Παπα Γρηγόρης κουβαλά στην ψυχή του τον φόνο του γιου του»

Ο Γιώργος Σουξές μετρά πολλά χρόνια στη σκηνή και στην TV...

Ο ρόλος του ενωμοτάρχη Προύσαλη στις «Άγριες μέλισσες» του χάρισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Πέταξε τη στολή του ενωμοτάρχη και φόρεσε τα ράσα του παπά στο «Ναυάγιο» -ένας ρόλος διαφορετικός, πιο δραματικός κι εξίσου αβανταδόρικος, που τον βοηθά να ξεδιπλώσει το πλούσιο υποκριτικό ταλέντο του.

- Σε αυτή την παραγωγή ποιο είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ για εσάς;

«Πέρα από το σκηνοθετικό μάτι και την παραγωγή γενικότερα, στο σίριαλ αυτό παίζουν πολύ καλοί ηθοποιοί. Και η επιλογή τους έχει γίνει πολύ σωστά. Ο καθένας στο ρόλο του αποδίδει αυτό που απαιτεί ο κάθε χαρακτήρας. Αυτό με έχει εντυπωσιάσει πολύ».

navagio-6.jpg

Το Ναυάγιο

«ΦΤΑΙΧΤΗΣ»

- Με ποιες λέξεις θα περιγράφατε τον παπα-Γρηγόρη;

«Πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ καλό άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει βαθιά στον Θεό. Είναι αφοσιωμένος στην αγάπη προς τον πλησίον. Προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε αμαρτία μπορεί να κάνει».

- Πλήγμα ό,τι έχει συμβεί με το γιο του Πέτρο, που σκότωσε τον συγχωριανό του Γιάννη, έστω και αμυνόμενος;

«Θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε ένα σπίτι. Ασχέτως που ήταν ατύχημα, δεν παύει να είναι αφαίρεση ζωής. Αυτό κουβαλά στην ψυχή του».

- Και η συγχώρεση, τώρα που το παιδί του θεωρείται πνιγμένο στο ναυάγιο του «Φοίνιξ»;

«Μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο, θα περάσει από όλη τη διαδικασία. Επιπλέον, θεωρεί ότι αυτός είναι ο φταίχτης, γιατί δεν οδήγησε το παιδί του σωστά, ώστε να μη συμβεί αυτό το γεγονός.

Το ότι ο γιος του έχει χαθεί στο ναυάγιο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι λυτρώνει τον παπα Γρηγόρη από τις ενοχές;

«Λύτρωση όχι, αλλά κάποιες στιγμές θεωρεί ότι αυτή ήταν η τιμωρία από τον Θεό. Λύτρωση δεν θα το χαρακτηρίζαμε σε καμία περίπτωση, καθώς δεν έχει μόνο το προσωπικό του θέμα, είναι και η αντιμετώπιση από τους συγχωριανούς του, οι οποίοι του το θυμίζουν διαρκώς με τη στάση τους».

Πηγή: Τηλεθεατής

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved