Σταύρος Σβήγκος: «Η τέχνη κάνει ένα καθρέφτισμα της ζωής»
Media

Σταύρος Σβήγκος: «Η τέχνη κάνει ένα καθρέφτισμα της ζωής»

Για το αν θα συνεχιστεί για μια ακόμη σεζόν ο Έρωτας Φυγάς και κατά πόσο μπορεί η τέχνη να βελτιώσει την κοινωνία, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σταύρος Σβήγκος.

Ακούγεται ότι ο «Έρωτας φυγάς» θα συνεχιστεί και για 3η χρονιά. Ισχύει;

Δυστυχώς, δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Μακάρι να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί πραγματικά η συνεργασία αυτή είναι πάρα πολύ καλή. Έχουμε δύο καταπληκτικά συνεργεία, με υπέροχους επαγγελματίες και -κυρίως- ανθρώπους. Η ανθρωπιά είναι το άλφα και το ωμέγα. 0 «Έρωτας φυγάς» είναι μια δουλειά που έχω αγαπήσει πολύ και αισθάνομαι τους ανθρώπους της σαν οικογένειά μου.

Τι να περιμένει το κοινό στα επόμενα επεισόδια; Έρχονται ανατροπές, νέοι έρωτες, εκπλήξεις, θάνατοι;

Γενικότερα, το κοινό να περιμένει στα νέα επεισόδια ότι θα δημιουργηθεί ένας πανικός. 0 κάθε χαρακτήρας θα έχει την ανατροπή του και αυτές οι εξελίξεις πρόκειται να φέρουν έναν μεγάλο χαμό.

svigos.jpg

Με όσα έγιναν με το OPEN, άλλαξε ο τρόπος που σκέφτεσαι πριν αποδεχτείς μία δουλειά;

Όχι, δεν με επηρέασε αυτή η δυσκολία. Κατά τα ψέματα, τέτοιες καταστάσεις ζούμε συνέχεια στη δική μας δουλειά. Μπορεί να κλείσεις μια συνεργασία και ξαφνικά να μην προχωρήσει και να βρεθείς άνεργος.

Η κοινωνία δέχεται πολλά πλήγματα στις μέρες μας. Πιστεύεις ότι η τέχνη μπορεί να τη βελτιώσει;

Αυτή είναι η δουλειά της τέχνης, να βελτιώνει την κοινωνία και να την κάνει καλύτερη. Αν θεωρήσουμε ότι οι πρώτες μορφές τέχνης ήταν οι ζωγραφιές σε τοίχους με ζώα, αυτές βοηθούσαν τους ανθρώπους, τους μάθαιναν πώς μπορεί να τραφεί η ομάδα τους. Ακόμα και σήμερα, αυτή είναι η δουλειά της, να βοηθάει τους ανθρώπους. Ουσιαστικά, η τέχνη κάνει ένα καθρέφτισμα της ζωής, ώστε να δει ο θεατής τον εαυτό του μέσα από αυτήν και να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Την τέχνη που γίνεται για την τέχνη δεν τη θεωρώ τέχνη, όπως επίσης ούτε αυτή που εξυπηρετεί για προσωπικούς λόγους.

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved