Απασφάλισε ο Νταλάρας: «Δεν είναι αξιοθαύμαστο να γεμίσεις ελληνάδικα και να χτυπιέσαι σαν παλαβός»
Media

Απασφάλισε ο Νταλάρας: «Δεν είναι αξιοθαύμαστο να γεμίσεις ελληνάδικα και να χτυπιέσαι σαν παλαβός»

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στη Δώρα Αναγνωστοπούλου και το Mega Stories για το τραγούδι,  τις μουσικές συναντήσεις του με τα ιερά τέρατα της ελληνικής σύνθεση και αναφέρθηκε στην για παρακμή του ελληνικού τραγουδιού.

Αρχικά ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας: «Το τραγούδι είναι μία σχέση λατρείας, έχει μία ιερότητα, μία θρησκευτικότητα. Αγαπώ τους καλούς τραγουδιστές, αυτούς που έχουν καλή φωνή και ο Θεός τους έχει δώσει το χάρισμα να είναι εμφανίσιμοι. Δεν φτάνει όμως αυτό. Το τραγούδι έχει μια ιερότητα, αδέλφια! Δεν μπορείς να εμφανίζεσαι με βάση το τραγούδι και μετά να κάνεις κάτι που είναι φτηνό. Ας ονοματίσουμε τα φτηνά μέσα μας, δεν είναι αξιέπαινο το να μπουκάρεις μες στα λεφτά με κάθε τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που με έσυραν σε αυτή την ηθική ήταν τέτοιοι, ήθελαν να μπουν μέσα στη δουλειά με οποιοδήποτε τρόπο και κατηγορούσαν αυτά που έκανα ως φυσικά επακόλουθα της ζωής μου, γιατί νόμιζαν ότι τα έκανα για άλλους λόγους και αλλοίωναν τα κίνητρα».

ntalaras1.jpg

Και υπογράμμισε: «Με ενοχλεί ο γκεμπελισμός. Τι σας πειράζει; Τραγούδι δεν είναι να πηγαίνεις σε αραβικές βραδιές στη Μύκονο. Το ελληνικό τραγούδι είναι ο Θεοδώράκης, ο Χατζιδάκις, ο Μαρκόπουλος, ο Ξαρχάκος. Το υπόλοιπο δεν είναι αξιοθαύμαστο, αδέλφια μου, να γεμίσεις ελληνάδικα και να χτυπιέσαι σαν παλαβός, χασισωμένος ή μεθυσμένος μέχρι τα μπούνια. Δεν είναι, αγάπη μου, αυτό η Ελλάδα».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved