Media

Κώστας Βαξεβάνης: Το ένταλμα σύλληψης και το βίντεο με την απάντησή του

Gossip-tv Team

Την δική του απάντηση μέσα από βίντεο που ανέβασε στο youtube δίνει ο Κώστας Βαξεβάνης για όλα όσα έχουν συμβεί έως τώρα μετά την δημοσιοποίηση από το περιοδικό του της λίστας Λαγκάρντ.

Τι λέει για το ένταλμα σύλληψης αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας;

Θυμίζουμε πως η λίστα περιλαμβάνει περισσότερα από 2.000 ονόματα Ελλήνων οι οποίοι λέγεται ότι έχουν λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με ένα σεβαστό περιοδικό έρευνας. Το ελληνικό περιοδικό, Hot Doc, δημοσίευσε τη λίστα το Σάββατο. Νυν και πρώην αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης είχαν δει την αρχική λίστα που κοινοποιήθηκε από τη Γαλλία πριν από δύο χρόνια – αν και δεν είχε χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει για πιθανή φοροδιαφυγή.

Το Hot Doc είπε στην έκδοση ότι η λίστα ταιριάζει με αύτη που η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, και σήμερα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε δώσει στον Έλληνα ομόλογό της το 2010 για να βοηθήσει την Ελλάδα να πατάξει την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, καθώς προσπαθούσε να σταθεροποιήσει οικονομία της. Τα 2.059 άτομα στον κατάλογο λέγεται ότι είχαν λογαριασμούς σε υποκατάστημα της HSBC της Γενεύης.

Ώρες μετά το χτύπημα του περιοδικού στα περίπτερα, οι εισαγγελείς στην Αθήνα εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ιδιοκτήτη και εκδότη του Hot Doc.

Πηγή: koutipandoras

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved