Media

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού - Άρια Παπανικολάου: Η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου δίνει μαθήματα ζωής

Gossip-tv Team

H κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου, Άρια, ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, όμως δεν είναι αυτό που την χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Είναι το πηγαίο χιούμορ της, οι δέκα διαφορετικές γλώσσες που γνωρίζει αλλά και τα μεγαλεπήβολα όνειρα που κάνει για το μέλλον! 

Η Άρια, η κόρη του μεγάλου καλαθοσφαιριστή, Δημήτρη Παπανικολάου σε συνέντευξή της στον Νίκο Συρίγο και την εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, είχε δηλώσει παλιότερα πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, δεν ήξερε τι να πει.

Άρια Παπανικολάου: Ο αυτισμός, ο τρόπος που απελευθερώθηκε, οι 10 γλώσσες και το όνειρό της

papanikolaou_dim_1680430545_3071996527739377951_7460311499.jpg

Ένα υπέροχο φωτογραφικό στιγμιότυπο μπαμπά και κόρης πριν από μερικά χρόνια.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι το φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν ότι είναι το φάσμα του αυτισμού, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι» είπε μεταξύ άλλων η Άρια η οποία είναι πολυτάλαντη και νιώθει πολύ δημιουργική.

Η Άρια... βάζει τα γυαλιά σε πολλούς αφού γνωρίζει μέχρι και Ιαπωνικά από ξένες γλώσσες, της αρέσει να ζωγραφίζει και δεν κρύβει πως είναι περήφανη για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Όταν ρωτήθηκε ποια μαθήματα δεν της αρέσουν, παραδέχτηκε ότι δεν της αρέσουν η Γεωγραφία, τα Μαθηματικά και τα Ισπανικά.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους» τόνισε η ίδια.

Δύναμη ψυχής και από τον ήρωα μπαμπά της

Ο πατέρας της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου, έχει μιλήσει και εκείνος αρκετές φορές για την κόρη του αποκαλυπτοντας πως στην αρχή ενώ την «κυνηγούσαν» για να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά, εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν.

papanikolaou_dim_1709745151_3317905265074047419_7460311499.jpg

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα της πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωρεί αυτούς που την πληγώνουν» είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος έχει τονίσει πολλές φορές πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.

Δείτε το βίντεο παραπάνω:

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved