Eurovision 2012: Φινλανδία: Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν – Ακούστε το πρώτο υποψήφιο κομμάτι
Eurovision

Eurovision 2012: Φινλανδία: Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν – Ακούστε το πρώτο υποψήφιο κομμάτι

Σε υπερπαραγωγή φαίνεται ότι εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας για την Eurovision 2012.

Η κρατική τηλεόραση της χώρας (YLE) είναι αποφασισμένη να αναδείξει τις καλύτερες συνθέσεις της χρονιάς, προκειμένου να συμμετάσχουν στο UMK, το ανανεωμένο project για την ανάδειξη της φετινής συμμετοχής.

Η υποβολή των υποψηφίων τραγουδιών έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Σεπτέμβρη. Έπειτα, μια ειδική κριτική επιτροπή θα επιλέξει τα 12 καλύτερα κομμάτια, τα οποία και θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης, στις ραδιοφωνικές τους εκδοχές (radio versions). Από αυτά, τα 8 τραγούδια που θα "κερδίσουν" τη στήριξη των ακροατών θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει live παρουσιάσεις από τους ερμηνευτές, σε μεγάλα clubs της χώρας. Τελικά, μόνο 6 συμμετοχές θα λάβουν το εισητήριο για τον μεγάλο τελικό της 25ης Φεβρουαρίου, στον οποίο το Φινλανδικό κοινό θα επιλέξει τον επόμενο εκπρόσωπό του στον διαγωνισμό της Eurovision.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από επαγγελματίες ραδιοφωνικούς παραγωγούς (Anna Laine , Jaako Hurme , Wallu Valpio, Music Export Finland, Tomi Saarinen, Johan Lindroos και Jorma Hietamäki), οι οποίοι έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάδειξης των φιναλίστ. Κατά τα δύο πρώτα στάδια του UMK, οι υποψήφιοι εκπρόσωποι θα δεχθούν τις συμβουλές και την επίβλεψη από επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας της χώρας (συνθέτες, καθηγητές φωνητικής και στελέχη δισκογραφικών ετιαιρειών), ώστε να είναι πλήρως προετοιμασμένοι για το διαγωνιστικό κομμάτι του προγράμματος. Η όλη διαδικασία της προετοιμασίας αυτής θα αποτελέσει το περιεχόμενο μιας σειράς τηλεοπτικών εκπομπών που θα μεταδοθούν από το YLE, ως εισαγωγή στην φετινή διοργάνωση του εθνικού τελικού. Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα του σταθμού θα φιλοξενούνται συνεντεύξεις με τους καλλιτέχνες που έχουν υποβάλλει τα τραγούδια τους, καθώς και αποσπάσματα αυτών. Η αρχή έγινε σήμερα με το ντουέτο των ράπερ KaksKaks, οι οποίοι σε συνεργασία με την Alisa μας παρουσιάζουν ένα δείγμα από το τραγούδι τους, που τιτλοφορείται "Anna aikaa". Το συγκεκριμένο απόσπασμα μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας εδώ .

Κλείνοντας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το trailer της Φινλανδικής τηλεόρασης για τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες (με Αγγλικούς υπότιτλους), το οποίο μέσα από μια σαρκαστική και χιουμοριστική ματιά, προσπαθεί να ενθαρρύνει τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στην ανάδειξη της επόμενης συμμετοχής της χώρας στην Eurovision. Πηγή: ogaegreece


Δείτε το video:




©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved