Ρωσία: Στον κατάλογο των καταζητούμενων η Τζαμάλα, η Ουκρανή που κέρδισε τη Eurovision το 2016
Ukraine's Jamala celebrates with the trophy after winning the Eurovision Song Contest final with the song '1944' in Stockholm, Sweden, Sunday, May 15, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Eurovision

Ρωσία: Στον κατάλογο των καταζητούμενων η Τζαμάλα, η Ουκρανή που κέρδισε τη Eurovision το 2016

Η Τζαμάλα κατηγορείται για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό

Την Ουκρανή τραγουδίστρια, κριμαϊκό-ταταρικής καταγωγής Τζαμάλα συμπεριέλαβε στον κατάλογο των καταζητουμένων, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με τον ιστότοπο Mediazona που επικαλείται τη βάση δεδομένων του υπουργείου για τους καταζητούμενους.

tzamala-(2).jpg

Τζαμάλα

Ρωσικό δικαστήριο είχε εκδώσει τον Νοέμβριο ερήμην της ένταλμα σύλληψης, όπως διευκρινίζει ο ιστότοπος Mediazona ενώ στη βάση δεδομένων δεν αναφέρεται πουθενά βάσει ποιού άρθρου στοιχειοθετείται η ποινική υπόθεση.

Η Ουκρανή τραγουδίστρια, Jamala, που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision του 2016 με ένα τραγούδι για τις απελάσεις των Τατάρων της Κριμαίας το 1944 από τον Στάλιν, ήταν ανάμεσα στους πολίτες που εγκατέλειψαν άρον άρον την Ουκρανία.

1700515447022-144220649-tzamala-(1).webp

Η πασίγνωστη τραγουδίστρια είπε ότι έφυγε από το Κίεβο για τη δυτική Ουκρανία, όπου πίστευε ότι η οικογένειά της θα ήταν ασφαλής, αλλά αποφάσισε τελικά να περάσει στη Ρουμανία όταν ξύπνησε από τον ήχο των εκρήξεων. Έφυγε με τα παιδιά της, χωρίς τον σύζυγό της, ο οποίος έμεινε πίσω για να βοηθήσει στην πολεμική προσπάθεια κατά της εισβολής των ρωσικών δυνάμεων.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved