Eurovision 2016: Οι Argo, το Utopian Land και ο αποκλεισμός μας από τον τελικό
Eurovision

Eurovision 2016: Οι Argo, το Utopian Land και ο αποκλεισμός μας από τον τελικό

Για πρώτη φορά, από το 2001, που η Ελλάδα, με το συγκρότημα Argo, δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. 

Το συγκρότημα Argo και το τραγούδι Utopian Land βρέθηκε στη Στοκχόλμη στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision αλλά η εμφάνιση του ήταν παραπάνω από απογοητευτική με αποτέλεσμα η Ελληνική Αποστολή, μετά τον πρώτο ημιτελικό, να μαζέψει βαλίτσες και να επιστρέψει στη χώρα μας.

Από το 2001 και την εμφάνιση των Antique, οι ελληνικές συμμετοχές πατούσαν επί 15 συναπτά έτη ασταμάτητα στη σκηνή του τελικού του μουσικού διαγωνισμού, ενώ για μια δεκαετία έπαιρνε σταθερά μια θέση μέσα στις δέκα καλύτερες χώρες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα προγνωστικά για τους Argo έπεσαν μέσα, αφού τους έδιναν με χαμηλό ποσοστό. Τα δυνατά στοιχεία της συμμετοχής μας, ωστόσο, ήταν η ποντιακή λύρα και ο χορός.

Στον ημιτελικό όπου εμφανιζόταν η Ελλάδα, οι Argo πήραν από κριτική επιτροπή και κοινό μόλις 44 βαθμούς και βρέθηκαν στην 16η θέση ανάμεσα σε 18 διαγωνιζόμενες χώρες. «Είναι πολύ ανθρώπινο να στεναχωρηθούμε, αλλά είναι ένας διαγωνισμός. Κάποιοι μένουν, κάποιοι φεύγουν. Τίποτα δεν έγινε λάθος. Έχει να κάνει με την ψηφοφορία» είπαν οι Argo σε τηλεοπτική εκπομπή μετά το πρόωρο τέλος τους από το διαγωνισμό της Eurovision. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι από την πλευρά τους πάνω στη σκηνή όλα πήγαν καλά. Για τα υπόλοιπα κανόνιζαν άνθρωποι που τους πλαισιώνανε και εκείνοι αποφάσιζαν για το τι θα γίνει.

1712665972934-108108320-maxresdefault-(1).jpg

Νικήτρια χώρα αναδείχθηκε η Ουκρανία με το τραγούδι "1944", ερμηνευμένοκαι γραμμένο από τη Τζαμάλα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved