Eurovision 2021-Δώρα Χειράκη:Αν αρρώσταινε με covid η Stefania θα διαγωνιζόμασταν με το live on tape
Eurovision

Eurovision 2021-Δώρα Χειράκη:Αν αρρώσταινε με covid η Stefania θα διαγωνιζόμασταν με το live on tape

Στο ενεργητικό της μετρά μόνο επιτυχίες. Από την ημέρα που η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ, Δώρα Χειράκη ανέλαβε τη θέση της Head of project για τη Eurovision, η Ελλάδα μετρά μόνο καλές βαθμολογίες και θέσεις στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Η κ. Χειράκη, με αφορμή τα 50 χρόνια ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision μίλησε στο gossip-tv για μία από τις πιο δύσκολες χρονιές του διαγωνισμού. Φυσικά αναφερόμαστε στο 2021, τη χρονιά που ο διαγωνισμός επέστρεψε, μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού…

Η κ. Δώρα Χειράκη θυμάται όσα έζησαν μαζί με την εκπρόσωπο της Ελλάδας, τη 18χρονη, τότε, Στεφανία Λυμπερακάκη, και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή σε μία Eurovision που ο κορωνοϊός ήταν... σκιά στη ζωή μας.

Εν μέσω covid, όλα ήταν διαφορετικά. Δώσαμε βαρύτητα στο διαδίκτυο και στα social, καθώς οι διά ζώσης εκδηλώσεις ήταν απαγορευτικές και πάντα ελλόχευε ο φόβος να αρρωστήσουμε

Ήσασταν head of project όταν η Ελλάδα επανήλθε, ύστερα από 8 χρόνια, στο top 10 της τελικής βαθμολογίας. Πόσο δύσκολη ήταν η επιστροφή της Ελλάδας σε μία καλή θέση;

Εν μέσω κορωνοϊού, όλα ήταν πιο δύσκολα και πρωτόγνωρα. Ήταν αμέσως μετά τη χρονιά που ματαιώθηκε ο Διαγωνισμός και έπρεπε να βρούμε άλλους διαύλους επικοινωνίας και προώθησης. Κάθε φορά, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας. Κάναμε τον σχεδιασμό μας, δουλέψαμε όλη η ομάδα με προσήλωση στον σκοπό μας και τα καταφέραμε.

53305614_2386588104906489_1593087907927687168_o-1024x683.jpg

Πόσο δύσκολο ήταν εκείνη την περίοδο να προωθήσετε την ελληνική συμμετοχή στο εξωτερικό και να «πείσετε» ξένους δημοσιογράφους ότι έχουμε ένα καλό τραγούδι;

Εν μέσω covid, όλα ήταν διαφορετικά. Δώσαμε βαρύτητα στο διαδίκτυο και στα social, καθώς οι διά ζώσης εκδηλώσεις ήταν απαγορευτικές και πάντα ελλόχευε ο φόβος να αρρωστήσουμε. Να θυμίσω ότι, όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία, ακόμα δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Eurovision δεν είναι μόνο ένα καλό τραγούδι, είναι ένα τηλεοπτικό γεγονός, είναι εικόνα, οπότε εστιάσαμε στην προετοιμασία μιας όσο το δυνατόν άψογης και πρωτότυπης εμφάνισης.

Η πρώτη μου έννοια ήταν να μην αρρωστήσει κανείς. Πάνω απ’ όλα και πρώτα απ' όλα ήταν αυτό.

Πολλοί δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι εργάζονται για τα 6 λεπτά (ημιτελικός- τελικός) εμφάνισης ενός καλλιτέχνη στη σκηνή της Eurovision.

Παρότι η προετοιμασία είναι εντατική και πολύμηνη, νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται για τις δύο αυτές εμφανίσεις. Άλλωστε, λόγω covid, ήμασταν υποχρεωμένοι να έχουμε ολιγομελείς αποστολές. Θεωρώ ότι το βασικό συστατικό είναι η ηρεμία στην ομάδα, η ψυχραιμία, η διάθεση να λύνονται τα προβλήματα και να προχωράμε, η προσήλωση του κάθε μέλους στη δουλειά που του αναλογεί και όλοι μαζί να έχουμε έναν και μόνο σκοπό. Εμείς είχαμε μια εξαιρετική ομάδα και τηρήσαμε ευλαβικά όλα αυτά.

dora-hiraki.jpg

Το 2021 βρεθήκατε στην Ολλανδία μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Μία Eurovision πρωτόγνωρη. Μπορείτε να μας μεταφέρετε όσα ζήσατε τότε και τι είναι εκείνο που θυμάστε έντονα. Αν κόλλαγε covid η Stefania, τι θα συνέβαινε; Υπήρχε back up plan;

Αν αρρώσταινε με covid η Stefania, δεν θα ανέβαινε στη σκηνή του Ahoy και θα έμπαινε σε καραντίνα όλη η αποστολή. Θα διαγωνιζόμασταν με το live on tape, που ήμασταν υποχρεωμένοι βάσει του κανονισμού να μαγνητοσκοπήσουμε και να παραδώσουμε στη διοργάνωση πριν από την αναχώρησή μας για την Ολλανδία. Η κάθε χώρα είχε, επίσης, το δικαίωμα να μην ταξιδέψει στην Ολλανδία, αλλά να επιλέξει να διαγωνιστεί με το live on tape. Όπως, για παράδειγμα, η Αυστραλία, που επέλεξε να μην ταξιδέψει για υγειονομικούς λόγους.

Πόσο έντονες είναι οι 2 εβδομάδες που είστε με την ελληνική αποστολή στην εκάστοτε διοργανώτρια χώρα του διαγωνισμού; Ατελείωτες ώρες δουλειάς; Άγχος;

Ατελείωτες ώρες δουλειάς, ναι. Άγχος, σε αυτή τη φάση, όχι. Γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες, η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία και καθαρή σκέψη. Και, σίγουρα, το άγχος δεν βοηθάει σε αυτά.

Πώς ήταν οι στιγμές που παρακολουθήσατε τον καλλιτέχνη on stage και πώς την ώρα της βαθμολογίας;

Οι στιγμές που η Stefania και οι χορευτές ήταν στη σκηνή η αγωνία ήταν μεγάλη, καθώς ήταν μια απαιτητική σκηνική παρουσία που για πρώτη φορά συνέβαινε στα χρονικά της Eurovision. Παρότι είχαμε φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Και η ώρα της βαθμολογίας είχε κι αυτή την αγωνία της, όμως, όταν σιγουρευτήκαμε ότι ήμασταν στη δεκάδα, η χαρά και οι πανηγυρισμοί δεν περιγράφονται.

heiraki-dora.jpg

Ποια είναι η πρώτη έννοια και σκέψη που είχατε;

Να μην αρρωστήσει κανείς. Πάνω απ’ όλα και πρώτα απ' όλα ήταν αυτό.

Περιγράψτε μας ένα περιστατικό που δεν θα ξεχάσετε την περίοδο του 2021.

Δεν είναι ένα περιστατικό. Είναι η συνθήκη όλη του συγκεκριμένου Διαγωνισμού. Τα τεστ ήταν άπειρα, καθημερινά και οι μετακινήσεις μας μόνο δύο την ημέρα. Από το ξενοδοχείο στο Στάδιο και από το Στάδιο στο ξενοδοχείο με πούλμαν ατομικό για την κάθε αποστολή. Στο Στάδιο ήμασταν όλη μέρα. Στην πόλη δεν κυκλοφόρησε κανείς. Τη βλέπαμε μόνο μέσα από τις διαδρομές μας με το πούλμαν.

Οι στιγμές που η Stefania και οι χορευτές ήταν στη σκηνή η αγωνία ήταν μεγάλη, καθώς ήταν μια απαιτητική σκηνική παρουσία που για πρώτη φορά συνέβαινε στα χρονικά της Eurovision

210520103225_STEFANIA_EUROVISION-e1621495960240.jpg

Η Stefania ήταν μικρή σε ηλικία. Αυτό σας έκανε να είστε πιο προστατευτικοί;

Εννοείται. Η Στεφανία, το 2021, μόλις είχε κλείσει τα 18. Όμως, ήταν απίστευτη επαγγελματίας, πολύ εργατική, ακούραστη στις πρόβες, απόλυτα συνεργάσιμη, ένα διαμάντι σε χαρακτήρα και εξαιρετικό ταλέντο. Από τα 8 της χρόνια είχε εμπειρία σε μεγάλα σόου και αυτό τη βοήθησε να έχει μεγάλα αποθέματα ψυχραιμίας. Γι’ αυτό και τα πήγε τόσο καλά σε μια τόσο απαιτητική χρονιά.

Υπήρξε κάποιο αστείο περιστατικό σε αυτές τις αποστολές που ακόμη το θυμάστε και γελάτε;

Αν ξεχνιόμασταν και πλησίαζε ο ένας τον άλλον σε λιγότερο από 1,5 μέτρο -που ήταν βάσει του κανονισμού η απόσταση που έπρεπε να κρατάμε στις συνομιλίες μας- ερχόταν η ασφάλεια του Σταδίου και μας επανέφερε στην... τάξη και στη σωστή απόσταση.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved