Ειρήνη Παπά: Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη της σπουδαίας ηθοποιού
Showbiz

Ειρήνη Παπά: Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη της σπουδαίας ηθοποιού

Σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η σπουδαία Ειρήνη Παππά.

Μια ακόμη κορυφαία προσωπικότητα έφυγε από τη ζωή, μια από τις ελάχιστες Ελληνίδες ηθοποιούς που είχαν διαπρέψει στο εξωτερικό. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στις 17/9 και εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου για να της πουν το «τελευταίο αντίο».

Η νεκρώσιμος ακολουθία είχε γίνει στον ιερό ναό του Χιλιομοδίου ενώ η ταφή της έγινε στο κοιμητήριο του χωριού, ακριβώς δίπλα από το σημείο όπου έχουν ταφεί οι γονείς της τους οποίους υπεραγαπούσε.

Η οικογένειά της είχε εκφράσει την επιθυμία, αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα "Θεοτόκος" για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Η Ειρήνη Παππά τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και διέμενε στο πατρικό της σπίτι, στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Όταν ο ανιψιός της, ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης την ημέρα του θανάτου της ρωτήθηκε για τα αίτια του θανάτου της, εκείνος απάντησε: «Δεν γνωρίζουμε τα αίτια του θανάτου, αλλά λόγω ηλικίας… και γενικά η υγεία της είχε περάσει περιπέτειες τον τελευταίο καιρό… Την είχα δει πριν λίγες μέρες, πριν δέκα μέρες… δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Σας ευχαριστώ. Θα την θυμόμαστε πάντα… Σπουδαίος άνθρωπος, ελεύθερος άνθρωπος, που δεν έκανε ποτέ πίσω σε ότι πίστευε… υπέροχος άνθρωπος!».

Σήμερα (22/10) τελέστηκε το νεκρώσιμο τρισάγιο στη μνήμη της Ειρήνης Παππά, στο Μοσχάτο και στο ''Σχολείον Ειρήνη Παπά'', σε φιλικό κύκλο.

Στο τρισάγιο έδωσαν το παρών οι: Μανούσος Μανουσάκης, Μίνως Μάτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Λυδία Κονιόρδου, Γιώργος Λιάνης, Βασίλης Πουλαντζάς και Γιάννης Μετζικώφ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved