Ο Samuel Jackson μιλάει για τη συνεργασία του με τον Quentin Tarantino
Hollywood

Ο Samuel Jackson μιλάει για τη συνεργασία του με τον Quentin Tarantino

Τις καλύτερες εντυπώσεις έχει αφήσει στον Samuel Jackson η συνεργασία του με τον διάσημο σκηνοθέτη Quentin Τarantino για τον οποίο μιλάει με τα πιο γλυκά λόγια...

Πόσο διαφορετικό είναι να γυρίζει κανείς µία ταινία µε σκηνοθέτη τον Ταραντίνο; Είναι διαφορετικoί οι κανόνες στο σετ;

«H σηµαντικότερη διαφορά είναι η συµµετοχή. Η συλλογική συµµετοχή. Ο Κουέντιν δίνει µεγάλη σηµασία στις πρόβες και σε ό,τι γεννά ο κάθε ηθοποιός κατά τη διαδικασία. Θέλει να δει πώς θα διαβάσεις τον χαρακτήρα, θέλει να ακούσει τις λέξεις και πώς αυτές θα πάρουν ζωή και θα ζυµωθούν µέσα από την επικοινωνία των ηθοποιών. Μπορείς να του φέρεις τις ιδέες σου στο τραπέζι, να συζητήσεις ό,τι θέλεις για τον χαρακτήρα, να του προτείνεις πώς θα ήθελες να τον πιάσεις. Πραγµατικά, σου το επιτρέπει. Σε αφήνει να τον αναπτύξεις όπως τον σκέφτηκες και µάλιστα θα σου γράψει και επιπλέον ατάκες για να στηρίξει την ιδέα σου. Αυτά δεν συµβαίνουν µε άλλους σκηνοθέτες. Στα κινηµατογραφικά σετ κυριαρχεί η αγωνία για ταχύτητα - να τελειώνουµε, µην καθυστερούµε, µη βγούµε εκτός budget. Αν µπορούσα να µιλήσω αναλογικά, σε όλα τα υπόλοιπα σετ περνάς δύο τρίτα του χρόνου γυρίζοντας µανιωδώς και ένα τρίτο συζητώντας. Με τον Κουέντιν είναι το αντίθετο, το έχεις συζητήσει τόσο διεξοδικά που, όταν γυρίζεις, ξέρεις ακριβώς τι κάνεις».

Αληθεύει ότι δεν επιτρέπει κινητά τηλέφωνα στο σετ;

«Ναι. Υπάρχει µία τεράστια πινακίδα σε κάθε γύρισµα που γράφει «Απαγορεύονται τα κινητά» και έχει έναν βοηθό ο οποίος τα µαζεύει από όλους µας µε την είσοδό µας στο γύρισµα. Τα κλειδώνει σε συρτάρια που γράφουν τα ονόµατά µας. Τα παραλαµβάνουµε στο τέλος της ηµέρας. Το σκεπτικό του είναι ότι όταν δεν είχαµε κινητά τηλέφωνα, αναγκαζόµασταν να... µιλάµε ο ένας στον άλλον (σ.σ.: γελάει). Κι έχει δίκιο. Τα κινητά σε αποµονώνουν, τσεκάρεις mail, στέλνεις µηνύµατα. Εβδοµήντα άνθρωποι µπορούν να συνυπάρχουν σκυφτοί κοιτώντας οθόνες. Ο Κουέντιν µάς θέλει οµάδα. Να είµαστε συγκεντρωµένοι σε αυτό που κάνουµε και να µη χάνουµε το δέσιµό µας».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved