Ben Affleck: Μιλά για τη νέα του ταινία «Ο νόμος της νύχτας»
Hollywood

Ben Affleck: Μιλά για τη νέα του ταινία «Ο νόμος της νύχτας»

Η τέταρτη ταινία του, «Ο νόμος της νύχτας», την οποία θα δούμε στις αίθουσες από την ερχόμενη Πέμπτη, είναι ένα γκανγκστερικό δράμα «παλαιάς κοπής» στηριγμένο στο best seller του Ντένις Λεχέιν με τον οποίο ο Ben Affleck είχε συνεργαστεί και στην πρώτη ταινία του.

Τι είναι τελικά αυτό που τον συνδέει με τα μυθιστορήματα του Ντένις Λεχέιν;

«Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του Ντένις που κάνω ταινία και νομίζω ότι πλέον εδραιώνεται ο θαυμασμός που τρέφω για το έργο του. Ο Ντένις έχει μια ασφαλή φιλοσοφία γύρω από τη σχέση λογοτεχνίας - κινηματογράφου. Το βλέπει ως εξής: "Γράφω τα βιβλία, δεν κάνω τις ταινίες". Ξέρει το σύστημα. Κάποιος αγοράζει τα δικαιώματα, άρα αυτός έχει την ευθύνη της μεταφοράς τους. Μεταξύ μας δουλεύουμε συστηματικά. Του στέλνω σημειώσεις προτού καν ξεκινήσω γύρισμα. Ή και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Εχουμε δημιουργικό διάλογο. Μου στέλνει κι αυτός σημειώσεις με επισημάνσεις του. Στο τέλος, όταν η ταινία έχει πια γυριστεί, βλέπει μια πρώτη εκδοχή της. Το θέμα είναι ότι ο Ντένις δεν ανήκει στην κατηγορία των συγγραφέων που θέλουν να βρίσκονται διαρκώς στο μόνιτορ, που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, που θέλουν να έχουν λόγο για το καστ, για τις αλλαγές, για το οτιδήποτε. Είναι πολύ ασφαλής αλλά και, για να είμαι ειλικρινής, υποστηρικτικός».

Τι θα μπορούσε να του πει με μια επισήμανσή του ο Ντένις Λεχέιν;

«Ω, μικρά πράγματα, τα οποία, όμως, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο μεγάλο σύνολο. Ενα βλέμμα που δεν ήταν τόσο σπαρακτικό όσο θα έπρεπε, μια παύση που ίσως θα ήταν προτιμότερο να είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Ή μικρότερη. Τέτοια πράγματα. Ο Ντένις είναι καλλιτέχνης. Εχει τρομερή αντίληψη των αποχρώσεων των πραγμάτων. Είναι συντονισμένος στις λεπτομέρειες. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο έργο οφείλει τη σπουδαιότητά του στις λεπτομέρειες».

Πηγή συνέντευξης: vimagazino

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved