Javier Bardem: «Έχετε σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα»
Hollywood

Javier Bardem: «Έχετε σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα»

Για τις ομορφιές της Ελλάδας, την οικογένειά του αλλά και τη συνεργασία του με τον Johnny Depp μιλάει ο Javier Bardem...

Ποιο είναι, τέλος πάντων, το μυστικό των Ισπανών που φαίνονται να κατακτούν το Χόλιγουντ με τόση ευκολία; Εσύ, η Πενέλοπε, ο Αλμοδόβαρ; Ως Ελληνίδα, ζηλεύω!

(Σ.σ.: γελάει.) Να μη ζηλεύεις καθόλου!Έχετε σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα. Τι να σου πω... Νομίζω ότι έχει να κάνει με το τάιμινγκ. Μάλλον κάναμε τα σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν ξεκίνησα οι ταινίες είχαν σημασία. Γύριζες μια και η όλη υπόθεση διαρκούσε έξι μήνες ή έναν χρόνο. Τώρα, οι εικοσάχρονοι ηθοποιοί κάνουν τηλεόραση. Γιατί οι ταινίες κρατάνε δύο εβδομάδες στις οθόνες άντε έναν μήνα. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό των ηθοποιών πια - αλλά και του κοινού. Η πείνα τους είναι διαφορετική. Τώρα ο ανταγωνισμός είναι εντονότερος. Το κινηματογραφικό περιβάλλον είναι πιο σκληρό για ένα αγόρι ή ένα κορίτσι σήμερα από ό,τι ήταν όταν ξεκινήσαμε εμείς.

Πώς ήταν να δουλεύεις με τον Τζόνι Ντεπ; Λένε ότι οι αναταραχές οτην προσωπική του ζωή τον έχουν επηρεάσει πολύ και συνολικά...

Το να δουλεύεις με τον Τζόνι είναι απόλαυση. Είναι τζέντλεμαν. Και από τους καλύτερους κωμικούς που υπάρχουν. Ενας κλόουν της ποιότητας του Μπάστερ Κίτον. Στο μέλλον θα διδάσκουν την καριέρα του Τζόνι Ντεπ, τον φανταστικό τρόπο που χρησιμοποιεί τη γλώσσα του σώματος. Τον χάζευα κάθε φορά που μεταμορφωνόταν σε Τζακ Σπάροου μπροστά στα μάτια μας ήταν πανέμορφο. Ήταν τόσο ελεύθερος τόσο αστείος και ταυτόχρονα τόσο βαθύς. Με απορροφούσε τόσο που έπρεπε να θυμίζω στον εαυτό μου να πω την ατάκα μου. Και ξέρεις παραμένει το ίδιο ευγενικός το ίδιο γενναιόδωρος όπως όταν τον πρωτογνώρισα, το 1999.

Γεννήθηκες σε οικογένεια ηθοποιών. Ήσουν ανέκαθεν βέβαιος ότι θα γίνεις κι εσύ ηθοποιός;

Όχι, το αντίθετο. Καθόλου σίγουρος δεν ήμουν, γιατί έβλεπα πόσο δύσκολο ήταν. Είμαι πολύ προνομιούχος ζω από αυτό που κάνω, αλλά το 93% των ηθοποιών δεν το καταφέρνουν. Είμαι τυχερός και το ξέρω.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved