Amy Winehouse: Η πολυτάραχη ζωή μιας «θλιμμένης» κοπέλας
Hollywood

Amy Winehouse: Η πολυτάραχη ζωή μιας «θλιμμένης» κοπέλας

Ήταν 23 Ιουλίου του 2011, όταν η σπουδαία φωνή της Amy Winehouse σίγησε για πάντα.

Έντεκα χρόνια μετά παραμένει «ζωντανή» στ’ αυτιά μας, με τα τραγούδια της που συνεχίζουν να παίζονται στα ραδιόφωνα αλλά και με τις ταινίες - ντοκιμαντέρ που έχουν προβληθεί για τη ζωή της.

Η φωνή της, αναμφισβήτητα, υπήρξε μία από τις ωραιότερες φωνές που ακούστηκαν ποτέ στον πλανήτη γη.

Έφυγε στην ηλικία των 27 ετών και αμέσως το όνομά της προστέθηκε στο «κλαμπ των 27» μαζί με τους Μπράιαν Τζόνσον, Τζίμι Χέντριξ, Τζάνις Τζόπλιν και Τζιμ Μόρισον που αποχαιρέτησαν τον «μάταιο τούτο κόσμο» στην ηλικία των 27.

Αυτόματα τ’ όνομά της απέκτησε θρυλικές διαστάσεις και όχι άδικα, αφού μια τέτοια φωνή σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει στα... ψιλά. Αλλά ας πιάσουμε την ιστορία από την αρχή... Η Έιμι Τζέιντ Γουαϊνχάουζ, όπως ήταν το όνομά της, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Σαουθγκέιτ του Βόρειου Λονδίνου στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983.

Οι γονείς της Εβραίοι με ρωσική καταγωγή από την πλευρά της μητέρας της, αγαπούσαν ιδιαίτερα τη μουσική και την εμφύσησαν στα δύο παιδιά τους. Ο πατέρας της, Μίτσελ Γουαϊνχάουζ ήταν τεχνίτης υαλοπινάκων και οδηγός ταξί, ενώ η μητέρα της Τζάνις Σίτον φαρμακοποιός.

Από τα 14 της, η Έιμι, άρχισε να ασχολείται με τη μουσική και να σκαρώνει τα πρώτα της τραγούδια, ενώ συμμετείχε σε διάφορα τοπικά γκρουπ. Στις αρχές του 2000 ξεκίνησε τις εμφανίσεις της σε κλαμπ του Λονδίνου, τραγουδώντας σόουλ και τζαζ επιτυχίες.

Το πρώτο της συμβόλαιο

Η εκφραστική της φωνή δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο και ήταν θέμα χρόνου να την ανακαλύψει κάποιος κυνηγός ταλέντων. Έτσι κι έγινε, οι άνθρωποι της θρυλικής αγγλικής δισκογραφικής εταιρείας «Island», της πρόσφεραν το 2002 το πρώτο της συμβόλαιο.

Έτσι στις 20 Οκτωβρίου 2003 η Έιμι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Frank», που έγινε επιτυχία και γνώρισε αποδοχή από τους Βρετανούς κριτικούς. Στις αρχές του ίδιου έτους γνώρισε σ’ ένα μπαρ του Λονδίνου τον κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο της Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, τεχνικό της τηλεόρασης, με τον οποίο έκανε μια θυελλώδη ερωτική σχέση.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου με τη βίαιη συμπεριφορά τους και την εμπλοκή τους σε υποθέσεις ναρκωτικών. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το Μάιο του 2007 στο Μαϊάμι και χώρισαν δύο χρόνια αργότερα με την ερωτευμένη Έιμι να χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της και να καταρρέει.

Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά την έκαναν σκιά του εαυτού της. Αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού, αφού στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου κυκλοφόρησε το δεύτερό της άλμπουμ με τον τίτλο «Back to Black», που απογείωσε την καριέρα της και της χάρισε πέντε βραβεία Grammy, τα περισσότερα που έχει κατακτήσει ποτέ μία καλλιτέχνιδα σε μία μόνο διοργάνωση.

Από τον δίσκο ξεχώρισαν σχεδόν όλα τα τραγούδια ανάμεσά τους τα «Rehab», «You Know I’m No Good», «Back to Black»,«Tears Dry on Their Own» και «Love Is a' Losing Game» κ.ά.

Μίτσελ Γουαϊνχάουζ... ο αμφιλεγόμενοε πατέρας

Ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ιστορία της Έιμι Γουαϊνχάουζ, ήταν και παραμένει ο πατέρας της Μίτσελ. Ο οποίος κατηγορήθηκε ότι «έπαιξε» τον ρόλο του διαχειριστή της περιουσίας της κόρης του και ότι εκμεταλλεύτηκε τον θάνατό της για να προωθήσει τις δικές του καλλιτεχνικές φιλοδοξίες και να κερδίσει χρήματα.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε τη δική του εκδοχή για τη δική του Έιμι και τα σύννεφα άρχισαν να διαλύονται...

«Όλα ήταν στο χέρι της» γράφει ο πατέρας της και συνεχίζει: «Εκτός από πατέρας της ήμουν έμπιστος φίλος και σύμβουλός της και με άκουγε πάντα, ακόμα κι όταν δεν ακολουθούσε τις συμβουλές μου.

Είχα την ανάγκη να γράψω αυτό το βιβλίο γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας την αληθινή ιστορία για τη ζωή της κόρης μου», γράφει στον πρόλογο του βιβλίου του. Για την ιστορία, να πούμε ότι τα έσοδα του «Amy» διατίθενται στο Ίδρυμα «Amy Winehouse», που βοηθά παιδιά και νέα άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα.

Η τελευταία συναυλία και το άδικο τέλος

Στην τελευταία συναυλία που έδωσε στο «Kalemegdan Park» στη Σερβία, έναν περίπου μήνα πριν τον θάνατό ms η Έιμι εμφανίστηκε σε άθλια κατάσταση. Το σόου της έγινε πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο, με πλάνα να την δείχνουν μεθυσμένη και ανίκανη να τραγουδήσει, να μιλήσει και να σταθεί στα πόδια της.

Οι υπεύθυνοι την πήραν σηκωτή από τη σκηνή, η συναυλία ακυρώθηκε και στη συνέχεια ολόκληρη η περιοδεία που είχε προγραμματίσει ματαιώθηκε. Ωστόσο μετά τον θάνατό ms ο πατέρας της ισχυρίστηκε πως η κόρη του πέθανε λόγω της αποτοξίνωσης.

Στις 23 Ιουλίου του 2011 η αγαπημένη ερμηνεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή. Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η 27χρονη Γουαινχάουζ, αντιμετώπιζε για χρόνια προβλήματα με εξαρτήσεις από ναρκωτικά και αλκοόλ, ενώ σύμφωνα με τον γιατρό της έπασχε και από βουλιμία.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved