Αλεξίου-Γαλάνη: «Tα τραγούδια της χθεσινής μέρας» επανακυκλοφορούν
Showbiz

Αλεξίου-Γαλάνη: «Tα τραγούδια της χθεσινής μέρας» επανακυκλοφορούν

Ένας δίσκος γλυκιάς νοσταλγίας, τρυφερής ανάμνησης και φιλικής αύρας, επανακυκλοφορεί με αφορμή τις παραστάσεις της ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ με την ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ τον Ιανουάριο του 2012 στο ΠΑΛΛΑΣ.


Προάγγελοι αυτής της επανακυκλοφορίας είναι δύο εμβληματικά τραγούδια. «Όχι, δεν πρέπει να συναντηθούμε» των Γιάννη Μαρκόπουλου και Γιώργου Χρονά και «Έλα μαζί μου» του Παντελή Λεούση και Γιάννη Αργύρη σε διασκευή του Χρυσόστουλου Μουράτογλου.
Τα δύο αυτά τραγούδια, συμπτωματικά, στιχουργικά μας κλείνουν το μάτι γι αυτή τη καρμική μεγάλη συνάντηση επί σκηνής 30 χρόνια μετά .
Τα «Τραγούδια της χθεσινής μέρας» έχουν όμως τη δική τους ιστορία. Ηχογραφήθηκαν αυτοσχέδια σε ένα απόγευμα στο studio της Columbia στη Ριζούπολη αρχές του 1981 και ήταν η συνέχεια μιας ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ «Μικρές νυχτερινές μουσικές» που παρουσίαζε η τόσο αξιόλογη Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου. Τότε είχε ήδη κατοχυρωθεί η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών και η Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου τους πρότεινε μία κοινή τηλεοπτική συνεύρεση. Πρότειναν και ερμήνευσαν αυτό το ρεπερτόριο και η επιτυχία ήταν μεγάλη, ο κόσμος νόμιζε ότι ήδη κυκλοφορούσε σε δίσκο αυτή η επιλογή και έτσι πήραν την απόφαση. Κλείστηκαν στο studio με σπουδαίους συμμάχους τον Κώστα Γανωσέλη –αρμόνικα, τον Αντώνη Βαρδή και τον Βασίλη Ρακόπουλο στις κιθάρες και άρχισαν τις συναισθηματικές εξομολογήσεις .
Το αποτέλεσμα γράφτηκε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και συνεχίζει το δρόμο του φέτος από 13 Ιανουαρίου 2012 στο ΠΑΛΛΑΣ, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 15 παραστάσεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved