Χρήστος Μενιδιάτης: Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις από τον θάνατο του πατέρα του και οι συμβουλές που του έδωσε
Showbiz

Χρήστος Μενιδιάτης: Οι ψυχολογικές μεταπτώσεις από τον θάνατο του πατέρα του και οι συμβουλές που του έδωσε

Ο Χρήστος Μενιδιάτης μιλάει για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Τον συναντήσαμε στην πρόβα τζενεράλε μια μέρα πριν την πρεμιέρα του στο νυχτερινό κέντρο ‘’Vox’’ .


Ο Χρήστος μας υποδέχτηκε και μας άνοιξε την καρδιά του σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον πατέρα του Μιχάλη Μενιδιάτη. «Όταν χάνεις από την ζωή σου ανθρώπους όπως είναι ο πατέρας σου, έναν τόσο κοντινό σου άνθρωπο, με τον οποίο είχα μια ιδιαίτερη σχέση , σίγουρα σε επηρεάζει πολύ. Είναι μεγάλες οι ψυχολογικές μεταπτώσεις που έχεις από την μια στιγμή στην άλλη. Εικόνες, αναμνήσεις, στιγμές που πέρασες έρχονται πολύ συχνά μπροστά στα μάτια σου και σε κάνουν κομμάτια», δήλωσε στο gossip-tv.gr εμφανώς συγκινημένος. Ο Χρήστος ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του και εκείνος τον στήριξε με τον δικό του τρόπο.

- Είχες πει σε συνέντευξή σου, ότι ο πατέρας σου δεν ήθελε να ερμηνεύεις τραγούδια του. Τώρα έχεις συμπεριλάβει κάποιο για την μνήμη του;

«Θα πω ένα τραγούδι πολύ αγαπημένο στο πρώτο πρόγραμμα και δυο , τρία στο λαϊκό»

- Τι συμβουλές σου είχε δώσει και τις έχεις κρατήσει;

«Θα σου πω μια. Όταν του είπα πως αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο χώρο επειδή τον αγαπάω και μου αρέσει , μου είπε: ‘’Μπαίνεις σ’ έναν δύσκολο χώρο , που θα συναντήσεις πράγματα και ανθρώπους που θα τους απομυθοποιήσεις πάρα πολύ σύντομα και κοίταξε να μην χαλάσεις την ψυχή σου για τίποτα και κανέναν’’».

Ο Χρήστος Μενιδιάτης μπορεί ν’ ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του, αλλά κατάφερε να κάνει την καριέρα χωρίς να τον ταυτίσουν μαζί του. «Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε με μένα και τον πατέρα μου. Αφού βάλαμε κάτω τα πράγματα και συμφώνησε και με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα για να μπω στον χώρο του τραγουδιού , είδαμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ είτε από άποψη ρεπερτορίου, είτε στιλιστικά μαζί του. Ακόμα και ν’ αποφεύγω να λέω δικά του τραγούδια στο πρόγραμμά μου. Ακολούθησα έναν δικό μου δρόμο και με βοήθησε το γεγονός ότι η χροιά μου δεν ταίριαζε τόσο πολύ με την δική του. Ακολούθησα έναν άλλον δρόμο, επιμένω σε αυτόν και μέχρι στιγμής μου έχει βγει σε καλό».

Ο Χρήστος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ειλικρινής, αφού παραδέχτηκε ότι χάρης τον πατέρα του του άνοιξαν πολλές πόρτες. «Πραγματικά το ότι ήμουν γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη ήταν σημείο αναφοράς. Στην πορεία όμως ήθελα ν’ αποδείξω ότι είμαι σ’ αυτό τον χώρο όχι επειδή είμαι γιος κάποιου πετυχημένου , αλλά επειδή ενδεχομένως έχω και εγώ να δώσω κάτι. Πραγματικά νιώθω ότι ξεκίνησα μόλις εχθές και θέλω να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι συνέχεια».

- Πως βλέπεις την νυχτερινή ζωή με την οικονομική κρίση;

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα σε αυτόν τον χώρο θυμάμαι όλοι να μιλάνε για κρίση και για προβλήματα. Ήταν η πρώτη λέξη που γνώρισα μπαίνοντας σε αυτόν τον χώρο. Σίγουρα το πρόβλημα τώρα είναι περισσότερο υπαρκτό , ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα , αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να προχωρήσουμε». Ωστόσο είναι αισιόδοξος για τον μέλλον και έτοιμος να παλέψει ότι δυσκολία παρουσιαστεί. «Αν είσαι νέος και δεν είσαι αισιόδοξος τότε δεν ζεις καλά και εγώ θέλω να ζω καλά, ανεξάρτητα με ότι γίνεται γύρω μου. Θέλω να εγκλιματίζομαι και να προχωράω». Βέβαια, όπως όλοι, έτσι και ο τραγουδιστής έχει αναγκαστεί να κάνει κάποιες περικοπές. «Σίγουρα έχω γίνει πιο προσεκτικός. Αυτή η ανασφάλεια για το μέλλον μ’ έχει κάνει πιο σκεπτικό και σίγουρα προσέχω περισσότερο τα λεφτά που βγάζω από την τσέπη μου και που τα ξοδεύω, χωρίς όμως να έχω κυριευτεί από άγχος και να έχω βάλει μέσα μου αυτό το πρόβλημα. Το αντιμετωπίζω με ψυχραιμία , με σύνεση και προγραμματισμό»

- Είχες πει σε συνέντευξή σου , ότι είσαι έτοιμος να γίνεις πατέρας! Έχει συμβεί αυτό το ευχάριστο γεγονός;

«Είχε παρεξηγηθεί αυτό γιατί απομόνωσαν αυτό το κομμάτι που είπα ότι ‘’είμαι έτοιμος να γίνω πατέρας’’ , ενώ η ερώτηση ήταν: «οι συνθήκες είναι έτοιμες για να γίνεται γονείς;» και λέω ‘’ναι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και είμαστε έτοιμοι να γίνουμε γονείς», όχι όμως ότι υπάρχει κάποιο παιδί που έρχεται … όταν όμως συμβεί αυτό θα το δεχτούμε με μεγάλη χαρά»

- Ένας άντρας πόσο ώριμος και έτοιμος μπορεί να είναι για μια τέτοια αλλαγή στην ζωή του;

«Νομίζω ότι οι συνθήκες σε κάνουν ώριμο και έτοιμο. Όταν είσαι μπροστά από τον ερχομό ενός παιδιού στην ζωή σου , αμέσως οι ευθύνες πολλαπλασιάζονται και προσαρμόζεσαι και είναι ένα ευχάριστο γεγονός στην ζωή του ανθρώπου, το οποίο περιμένεις με χαρά». Μάλιστα, μας αποκάλυψε ότι δεν θα ήθελε να κάνει πολύ μεγάλη χαρά, αλλά δεν θα έλεγε όχι σε ένα ή δυο παιδιά προκειμένου να ολοκληρωθεί η ευτυχία του.

Τέλος μας μίλησε για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια, αλλά και την συνεργασία του με τον Πάνο Καλλίδη και την Στέλλα Καλλή στο ‘’Vox’’. « Τι πιο ωραίο από αυτή την συνεργασία σ’ έναν πολύ καινούργιο χώρο για μένα και με δυο καλλιτέχνες που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει φίλοι. Πολύ χαρά, ανυπομονησία και αγωνία για το ξεκίνημα της σεζόν και μακάρι να τελειώσει όπως ξεκινάει. Όσον αφορά δισκογραφικά, μετά την πρώτη συνεργασία με τον Φοίβο πολύ σύντομα θα υπάρχει και ένα δεύτερο που μακάρι να πάει όπως και το πρώτο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved