Αποκλειστική συνέντευξη! Καίτη Γαρμπή: «Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Είμαι χορτασμένη»
Showbiz

Αποκλειστική συνέντευξη! Καίτη Γαρμπή: «Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια. Είμαι χορτασμένη»

Έχουμε ραντεβού στα Odeon Cosmopolis. Εκεί, που σε λίγες μέρες θα «ζωντανέψει» ένα όνειρό της, όπως εξομολογήθηκε η ίδια. Η Καίτη Γαρμπή κάθεται υπομονετικά και δέχεται οδηγίες από τους τεχνικούς, οι οποίοι την κατευθύνουν για να βγει σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

Δέχεται την πλάκα τους, κάνει ότι της λένε και απαντάει σε ότι την ρωτάνε. Σα να τους υποδέχτηκε σπίτι της. Σα να μην τη διέκοψαν ποτέ από τις πρόβες της. Τελειώνει, τους ευχαριστεί πάρα πολύ και πάμε προς το μέρος της. «Γεια σας, τι κάνετε; Χαίρομαι πολύ», λέει και αμέσως μπαίνουμε στο προκείμενο. Το gossip-tv.gr βρέθηκε στα παρασκήνια των προβών της Καίτης Γαρμπή, και εξασφάλισε για εσάς φωτογραφίες και πληροφορίες για όλα όσα θα δείτε από τις 12 Οκτωβρίου και μετά!

Ο χρόνος πιέζει, το πρόγραμμά της είναι ιδιαίτερα φορτικό και θέλει όλα να είναι τέλεια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η πρόβα βρίσκεται προς το τέλος, η Καίτη Γαρμπή όμως πρέπει να συνεχίσει και δεν υπάρχει χρόνος για την συνέντευξη. Έτσι νομίζαμε... Κάθεται σε μία από τις θέσεις του σινεμά και ρωτάει τα ζώδιά μας. Ξέρει αρκετά περί αστρολογίας και με απλότητα που αφοπλίζει, ξεκινάει μία συνέντευξη για όλα όσα θα δούμε!

«Είναι πολλά χρόνια που ψάχνομαι να κάνω κάτι διαφορετικό, όπου τελικά φαίνεται διαφορετικό, αλλά για μένα είναι μια εξέλιξη. Θέλω στη δουλειά μου να εξελίσσομαι. Δουλεύω πάρα πολλά χρόνια σε νυχτερινά κέντρα, απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου και πλέον αυτό για μένα, σε αυτή τη φάση της ζωής μου, είναι μία βαρετή ευθεία το να κάνω τα ίδια και τα ίδια. Να κάνω δηλαδή μία εμφάνιση στους χώρους που ήμουν μέχρι τώρα. Τίποτα δεν αποκλείεται, μπορεί να ξαναβρεθώ αργότερα, αλλά αυτό που ονειρεύομαι αυτή τη στιγμή, είναι αυτό που βλέπεις μέσα σε αυτή την αίθουσα που θα ξεκινήσει στις 12 Οκτωβρίου», λέει και συνεχίζει στην ουσία του πράγματος. Τι ακριβώς θα δούμε σε αυτές τις παραστάσεις; «Ότι τραγούδια ξέρεις και ότι τραγούδια έχεις ακούσει, αυτά θα ακούσεις και τώρα, βέβαια, ότι είναι δυνατόν να χωρέσει σε μία δίωρη παράσταση. Στο πρόγραμμα μου έχω συμπεριλάβει ένα μεγάλο μέρος από τραγούδια που έχω πει με τον Φοίβο που είναι και το μεγαλύτερο φυσικά μέρος της δισκογραφίας μου, τραγούδια απ' τους καινούργιους μου δίσκους με τον Νίκο Αντύπα και τραγούδια άλλα που έχω πει κατά καιρούς, δηλαδή θα υπάρχει και ένα τραγούδι του Αντώνη Βαρδή που έχω τραγουδήσει. Επίσης έχω συμπεριλάβει και τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, για να 'δέσει' η εμφάνιση μου στο κινηματογράφο. Έτσι κι αλλιώς είναι τραγούδια που τα λατρεύουμε όλοι και κάποια κλασικά κομμάτια που τα αγαπώ πάρα πολύ. Έχουμε στήσει μια εξέδρα μπροστά από αυτό το υπέροχο πανί, όπου το πανί πίσω θα δείχνει γυρίσματα που έχω κάνει όλο το καλοκαίρι, επιπρόσθετα, εκτός από ελάχιστα βίντεο κλιπ που θα παίζονται. Είναι καινούργια ολόφρεσκα γυρίσματα που δένουν τουλάχιστον οκτώ με δέκα τραγούδια. Έκανα όλο το καλοκαίρι γυρίσματα, για να δέσω το οπτικό με το μουσικό κομμάτι. Έχουν γυριστεί από μία ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τον κινηματογράφο, εννοώ ότι δεν έγινε με τη λογική του βίντεο κλιπ, αλλά πάνω στις βάσεις της ταινίας, του κινηματογράφου. Έχω πολλή χαρά, γιατί έχω μεγάλη αδυναμία στο σινεμά και στο θέατρο, ήταν ένα όνειρο ζωής να κάνω αυτό. Να στήσω μια εξέδρα και να κάνω live εμφάνιση μέσα σε μια αίθουσα κινηματογράφου».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα σκεφτούν ότι «αφορίζει» τα μπουζούκια... Ότι απαρνιέται τον χώρο που την δημιούργησε και την έκανε αυτό που είναι σήμερα. Κάτι τέτοιο όμως, θα ήταν απλώς κακεντρέχεια, αφού η Καίτη Γαρμπή ξεκαθαρίζει ότι έχει να κάνει καθαρά με την ίδια, η επιλογή της αυτή, και όχι με τα νυχτερινά κέντρα. Μάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να την δούμε ξανά σε μεγάλη πίστα στο μέλλον: «Έχω βαρεθεί να κάνω τα ίδια πράγματα, είμαι χορτασμένη. Τα μπουζούκια είναι μια χαρά και οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή υπηρετούν το είδος το κάνουν τέλεια, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Έχει απλώς πάψει να με καλύπτει αυτή την εποχή τουλάχιστον. Το ζητούμενό μου είναι άλλο, και είναι άλλο τα 3 τελευταία χρόνια που ψάχνω για χώρους. Γι' αυτό και απείχα συνειδητά από τις νυχτερινές πίστες. Γιατί ήθελα να φανεί η διαφορά, να φανεί το πριν με το τώρα. Δεν θα λέγαμε το ίδιο πράγμα και δεν θα ήταν καθαρό από την μεριά μου και έντιμο, να βρίσκομαι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη σε μια νυχτερινή πίστα και στις 12 Οκτώβρη να κάνω αυτό. Νομίζω ότι δεν θα έπειθα κανέναν».

Το gossip-tv.gr εξασφάλισε αποκλειστικά και τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια της τραγουδίστριας, η οποία για άλλη μία φορά πρωτοπορεί και εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό της: «Κάνω αυτή την αλλαγή με χαρά. Είμαι σε μία φάση της ζωής μου που ξέρω πολύ καλά τι θέλω. Είμαι σε μία ηλικία δηλαδή που ξέρω πολύ καλά τι θέλω και πώς να το αποκτήσω. Δεν θέλω τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Είναι αυτό που με γεμίζει απόλυτα. Είναι αυτό που μου δίνει καινούργιο στόχο στη ζωή μου και θα έχει και συνέχεια... Μόλις τελειώσουν οι παραστάσεις στην Αθήνα, θα εμφανιστώ για ελάχιστες παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά, θα εμφανιστώ σε ένα μεγάλο χώρο, στην Αθήνα, που πάλι δεν θα είναι όπως σε κάποια πίστα. Είναι η πρώτη φορά που το λέω αυτό. Είμαι ήδη πολύ ενθουσιασμένη. Θα είναι κάτι μουσικοθεατρικό. Θα είναι δηλαδή μια σύμπραξη με ηθοποιούς. Δεν θα είναι μιούζικαλ, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή».

Κανονικά η μίνι αυτή συνέντευξη θα έπρεπε να έχει τελειώσει, αφού ο χρόνος πιέζει και η Καίτη Γαρμπή έχει να δει τις τελευταίες λεπτομέρειες των εμφανίσεών της που ξεκινάνε σε λίγες μέρες. Ψάχνει με το βλέμμα της τον Δημήτρη (ο γιος της είναι μαζί της και τρώει υπομονετικά το ποπ κορν του, μέχρι να τελειώσει τη συνέντευξη η μαμά), και αφού βεβαιώνεται ότι είναι καλά, συνεχίζει μιλώντας για τον Φοίβο και την επετειακή συναυλία των 20 του χρόνων. Την ενημερώνουμε για όσα εκτυλίχθηκαν τη στιγμή που εμφανίστηκε στη σκηνή του ΟΑΚΑ. Χαμηλώνει τα μάτια (αλλιώς δεν μπορείς να σταματήσεις να τα κοιτάς) και απαντάει: «Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ακούσω όλο αυτό το πράγμα που μου είπαν εκ των υστέρων, γιατί ήμαστε πάρα πολύ κοντά στην ορχήστρα, ήταν τα ηχεία ήταν τα ακουστικά μας... Έμαθα όμως ότι πραγματικά σε κάποιους από εμάς ήταν συγκλονιστικό αυτό που έγινε... Δηλαδή μου είπαν επί λέξει ότι 'έπεσε το στάδιο' όταν εμφανίστηκα. Ήμουν τόσο φορτισμένη από συναισθήματα όταν βγήκα... Πρώτα απ' όλα για τον κόσμο, επειδή είχα πολύ καιρό να εμφανιστώ ... Είπα στον κόσμο: 'Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω' και το είπα μέσα απ' την καρδιά μου. Είχαν βγει κάποιοι καλλιτέχνες πριν, είχε βγει και η Δέσποινα και ο κόσμος είχε ανέβει... Ένιωσα την ανάγκη να βγω να περπατήσω απλά και να σταθώ στη μέση της σκηνής και να πω στον κόσμο 'Μου λείψατε'! Αυτό ήθελα! Να κάνω μια τεράστια αγκαλιά τα χέρια μου και να πω 'Εδώ είμαι, μου λείψατε και ξέρω ότι σας έλειψα κι εγώ'. Ήταν τόσο απλό. Είμαι από τους καλλιτέχνες που νομίζω ότι δεν χρειάζομαι πολλά πράγματα. Εστιάζω πιο πολύ στην ερμηνεία. Μ' αρέσει δηλαδή να πάρω ένα μικρόφωνο και να βγω να τραγουδήσω, να φέρω την ψυχή μου στις φωνητικές μου χορδές. Αυτό για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Με συγκίνησε η αγάπη του κόσμου, αλλά ευχαρίστησα και τον Φοίβο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας, δεν πήγαν 'Χαμένα'».

Υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Φοίβο, μετά τη συναυλία αυτή; Η τραγουδίστρια δηλώνει: «Τώρα προς το παρόν όχι. Κάνω τελείως διαφορετικά πράγματα κι εγώ και ήδη έχω ανακατευτεί με άλλους δημιουργούς. 'Έχω τραγουδήσει άλλα πράγματα και θέλω κάτι διαφορετικό και πιστεύω ότι κι εκείνος θέλει κάτι διαφορετικό. Αν όμως τύχει, επειδή ποτέ δεν λέω ποτέ, μπορεί να ξαναενωθούμε».

Το κλίμα έχει αλλάξει, έχει γίνει «παρεΐστικο» και είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσεις ότι, ο άνθρωπος που ανέβηκε στη σκηνή του ΟΑΚΑ πριν μερικές μέρες και έκανε ένα ολόκληρο στάδιο να σειστεί, είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται απέναντι και μιλάει, σα να είστε φίλοι χρόνια! Η συζήτηση πάει στη δισκογραφία και η ίδια αποκαλύπτει: «Πρώτα απ' όλα υπάρχει ο δίσκος ο ιταλικός, ο οποίος θα κυκλοφορήσει όταν καταφέρω να ξεκλέψω λίγο χρόνο να πάω στην Ιταλία για το πρόμο του και για τις live εμφανίσεις εκεί. Είναι η εποχή που ακούω τραγούδια, έρχομαι σε επαφή με κόσμο, όμως να σου πω κάτι, είμαι τόσο πολύ επηρεασμένη από αυτό το πράγμα που κάνω, έχω εστιάσει τόσο πολύ σ' αυτό, που είναι η πρώτη φορά που δεν σκέφτομαι ότι μου λείπει ένα τραγούδι. Γιατί είμαι φαν της δισκογραφίας, περισσότερο ακόμα κι απ' τις live εμφανίσεις. Δηλαδή ζω μέσα από τη δισκογραφία, μ' αρέσει πάρα πολύ όλη αυτή η περίοδος που είμαι στο στούντιο και ηχογραφώ το δίσκο μου. Είναι για μένα η καλύτερη περίοδος, αυτή τη φορά όμως δεν μου έχει λείψει! Είμαι ψυχή, σώμα και μυαλό σε αυτό που κάνω εδώ, στο σινεμά. Θα έρθει όμως σίγουρα»!

Καριέρα από καριέρα και τραγουδιστής από τραγουδιστή διαφέρει. Σε μια εποχή που τα πράγματα είναι δύσκολα και υπάρχουν θέματα επιβίωσης, είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάει κανείς για σταρ. Ωστόσο, όταν μιλήσει κανείς με την Καίτη Γαρμπή, θα καταλάβει γιατί είναι καλλιτέχνις. Καλλιτέχνης θεωρείται ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντο στον τομέα του. Και η Καίτη Γαρμπή έχει τουλάχιστον... και τα τρία!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved