Νέες αποκαλύψεις για τα μεροκάματα των τραγουδιστών! Stars με ένσημα οικοδόμου!
Showbiz

Νέες αποκαλύψεις για τα μεροκάματα των τραγουδιστών! Stars με ένσημα οικοδόμου!

Νέα αποκάλυψη για τα μεγάλα ονόματα της αθηναϊκή νύχτας...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετοί Έλληνες τραγουδιστές για την περίοδο 2007 – 2012 έχουν κολλήσει λιγότερα ένσημα στο ΙΚΑ ακόμα και από έναν οικοδόμο! Προκαταρκτικές έρευνες που έχουν αρχίσει ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αποκαλύπτουν υποθέσεις τεράστιας εισφοροδιαφυγής με εμπλεκόμενους γνωστούς καλλιτέχνες και μεγάλες επιχειρήσεις της νύχτας.

Εκτός από το γεγονός ότι αρκετοί καλλιτέχνες την διετία 2008 – 2009 δήλωναν στην εφορία εισοδήματα από 8.000 – 12.000, λιγότερα δηλαδή και από τα εισοδήματα των μισθωτών που πληρώνονταν με τον τότε κατώτερο μισθό, τώρα αποκαλύπτεται ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν συμπληρώσει καν τα ένσημα για να δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το ΙΚΑ.

Οι προκαταρκτικές έρευνες έχουν φέρει στο φως περιπτώσεις γνωστών καλλιτεχνών που την εξαετία 2007 – 2012 είχαν ισχνές ασφαλιστικές αποδοχές στο ΙΚΑ που σε μερικές περιπτώσεις δεν ξεπερνούσαν τα 10 ευρώ τον... χρόνο.

Έτσι, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», ενώ το 2007 – 2008 ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Πασχάλης Τερζής είχαν περίπου 1.000 ημέρες ασφάλισης κατ΄ έτος και φυσικά είχαν καταβάλει και τις ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές, η Άννα Βίσση είχε το 2007 μόνο 44 ημέρες ασφάλισης και 38 το 2008, ενώ ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε 76 μέρες το 2007 και 64 μέρες το 2008.

Πολλοί εκ των τραγουδιστών αυτών έχουν συστήσει εταιρείες, είτε ΕΠΕ είτε ΟΕ, οι οποίες διαχειρίζονται και εισπράττουν το σύνολο των αμοιβών και δικαιωμάτων που προκύπτουν από την καλλιτεχνική και εμπορική τους δραστηριότητα. Αυτοί όταν είναι διαχειριστές ΕΠΕ ή έχουν ποσοστό μετοχών 3% και άνω στην εταιρεία ασφαλίζονται υποχρεωτικά ανεξαρτήτως εισοδήματος στον ΟΑΕΕ.

Ωστόσο, οι αμοιβές από τα νυχτοκάματα και τις συναυλίες μπορούν βάσει της νομοθεσίας να παρουσιασθούν ως εισόδημα της εταιρείας (εφόσον ο νομοθέτης δέχεται πως στην πίστα το μικρόφωνο το κρατά η ΕΠΕ και όχι το φυσικό πρόσωπο).

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved