«Έφυγε» από την ζωή ο Νίκος Φώσκολος
Showbiz

«Έφυγε» από την ζωή ο Νίκος Φώσκολος

"Έφυγε" από την ζωή ο Νίκος Φώσκολος.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στις εφτά η ώρα σήμερα το πρωί σε ηλικία 88 ετών μετά από μία μόλις μέρα νοσηλείας σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 14.30 στο Κοιμητήριο Ηλιούπολης.

Συντετριμμένη η σύζυγός του Τόνια δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο άνθρωπός της έφυγε από τη ζωή και επαναλαμβάνει «Έχασα το παιδί μου», ενώ συγκλονισμένα από το θάνατο του πατέρα τους είναι και τα παιδιά και τα εγγόνια του πετυχημένου δημιουργού.

Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή αστυνομικού μυθιστορήματος, ενώ η ραδιοφωνική εκπομπή «Αστυνομικές ιστορίες του Νίκου Φώσκολου» αποτέλεσε το πρώτο του ραδιοφωνικό σήριαλ που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, το οποίο ήταν το μπεστ-σέλερ της εποχής. Την δεκαετία του 1960 ξεκίνησε να γράφει θεατρικά έργα. Υπήρξε κριτικός θεάτρου και έγραψε περισσότερα από 10 θεατρικά έργα αλλά και πολλά ραδιοφωνικά. Το 1971 ξεκίνησε ν’ ασχολείται με επιτυχία με την τηλεόραση. Ο «Άγνωστος Πόλεμος» σημείωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 92% τηλεθέαση. Το 1991 κάνει την εμφάνισή της η ιδιωτική τηλεόραση και γράφει την τηλεοπτική σειρά «Λάμψη» της οποίας η προβολή κράτησε 14 χρόνια, κάνοντας 3457 επεισόδια στο σύνολο. Το 1993 έγραψε την δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το «Καλημέρα Ζωή» της οποίας η προβολή κράτησε 13 χρόνια κάνοντας 3179 επεισόδια στο σύνολο. Ο Νίκος Φώσκολος είχε λάβει τρία βραβεία, αλλά και ένα κρατικό Βραβείο Σεναρίου για την ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved