Αθηνά Μαξίμου: «Η κρίση μας ξεγύμνωσε»
Showbiz

Αθηνά Μαξίμου: «Η κρίση μας ξεγύμνωσε»

Η Αθηνά Μαξίμου, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στο έργο-μονόλογο με τίτλο «Βασιλική» στο Νέο Ελληνικό Θέατρο, μιλάει για τη σημερινή πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα της τέχνης που υπηρετεί.

Η ηθοποιός ερωτώμενη αν έχει καταλήξει τις είδους προσωπικότητες είναι οι Έλληνες, απαντά στη real: «Η κρίση μάς ξεγύμνωσε... Έδειξε τι είμαστε και τι γίναμε μέσα σε αυτά τα χρόνια της πλαστής ευημερίας. Ο καθένας σκέφτεται τον εαυτό του και το στενό του περιβάλλον. Όλοι προσπαθούμε να μη χάσουμε τα κεκτημένα μας, όμως πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι μαζί, χωρίς εγωισμούς και άρρωστες φιλοδοξίες, έχουμε μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη από όση ο καθένας μόνος του».

Τι μας έχει κάνει ανίσχυρους;

«Η έλλειψη συλλογικής συνείδησης και αλληλεγγύης. Ήμασταν πολύ καλοί μαθητές σε μια εποχή που μας δασκάλεψε στην ψεύτικη ατομική ευημερία».

Να περιμένουμε απαντήσεις από την τέχνη;

«Ποτέ δεν ήταν εδώ η τέχνη για να δώσει απαντήσεις. Η τέχνη είναι εδώ για να γεννήσει την ανάγκη να σκεφτούμε αλλιώς, να μας ανοίξει άλλα παράθυρα στη ζωή. Η τέχνη γεννάει ερωτήματα, όπως και ο έρωτας - άλλωστε έχουν κοινή ρίζα. Κι όπως λέει ο Σαίξπηρ, η τέχνη δεν είναι για τους πολλούς ούτε για τους λίγους, είναι για τον καθένα χωριστά. Υπάρχει επειδή ο άνθρωπος χρειάζεται άλλες περιοχές να ανταμώνει με το συλλογικό ασυνείδητο, για να ερωτάται, για να ταξιδεύει, για να βλέπει τις σκιές του στο φως».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved