Βλ. Κυριακίδης: Το μήνυμα προς τους πολιτικούς και η φιλοσοφία ζωής του
Showbiz

Βλ. Κυριακίδης: Το μήνυμα προς τους πολιτικούς και η φιλοσοφία ζωής του

Για την «κοντή μνήμη» των Ελλήνων και τις επιπτώσεις της, το μήνυμα που θα έστελνε στους πολιτικούς αλλά και για τη φιλοσοφία ζωής του μιλάει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Λένε πως οι Έλληνες έχουμε μακρά ιστορία και κοντή μνήμη. Πού οφείλεται αυτό;

«Στην άγνοια. Γι' αυτό βρίσκουν εύφορο έδαφος οι πολιτικοί και μας φουσκώνουν με ψέματα. Δεν τους ενδιαφέρει η εξέλιξη των πολιτών και δεν τους συμφέρει να ξέρει ο λαός ποια είναι η αλήθεια, διότι έτσι θα αποδεικνύονταν άχρηστοι και αυτομάτως θα καταργούσαν από μόνοι τους τη θέση τους. Ο πολιτισμός πλέον δεν μπορεί να πολεμήσει αυτό το... τεράστιο τέρας που έχουν δημιουργήσει. Σε μια κοινωνία μορφωμένου λαού θα τολμούσε να βγει να μιλήσει ο υπουργός υγείας, ο Βενιζέλος ή ο Πάγκαλος; Δεν θα τολμούσαν. Αλλά εμείς είμαστε αμόρφωτοι, δυστυχώς».

Τι θα γράφατε σ' ένα μήνυμα που θα έφτανε σε όλα τα κινητά των πολιτικών;

«Τρεις λέξεις που αρχίζουν από Πι: «Παρακαλώ πολύ, παραιτηθείτε». Αλλά δεν θα έστελνα το μήνυμα αυτό σε όλους ανεξαιρέτως».

Μπορείτε να χωρέσετε σε μια φράση τη φιλοσοφία σας για τη ζωή;

«Μπορώ σε μια εικόνα: «Ο βοσκός που παίζει τη φλογέρα του και το βράδυ κοιμάται ήσυχος, επειδή δεν τον ταράζει τίποτα και δεν έχει κοροϊδέψει κανέναν». Αυτή είναι η φιλοσοφία μου».

Πηγή: real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved