Γιώργος Θεοφάνους: «Το σίγουρο είναι ότι η νύχτα αλλάζει»
Showbiz

Γιώργος Θεοφάνους: «Το σίγουρο είναι ότι η νύχτα αλλάζει»

Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με πολλά πράγματα παράλληλα. Εκτός από τη μουσική που γράφει για θεατρική παράσταση, τι άλλο ετοιμάζει για φέτος;

«Κάνω μια προσπάθεια αλλαγής στη νύχτα και αποφασίσαμε να στήσουμε κάτι μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο «Φως». Ο στόχος μας είναι να επαναφέρουμε κάπως τη διασκέδαση των παλιών μπουάτ, σε καταστάσεις όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει μουσική χωρίς να χρειάζεται ξενύχτι ως τις 2 τα μεσάνυχτα. Την Κυριακή θα παίζουμε στις 4 το απόγευμα και τις Δευτέρες θα υπάρχουν έκτακτοι γκεστ καλλιτέχνες, οι οποίοι θα δίνουν στο πρόγραμμα μια επιπλέον, διαφορετική ο καθένας, νότα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.
- Εντέλει τα μπουζούκια ηττήθηκαν από την αλλαγή της εποχής;
«Δεν ξέρω αν ηττήθηκαν, το σίγουρο πάντως είναι ότι η νύχτα αλλάζει. Οχι πως ήταν υγιές όλο αυτό που γινόταν παλαιότερα, όπου μια ολόκληρη πόλη βρισκόταν στο πόδι ως τις 6 το πρωί, επτά ημέρες την εβδομάδα. Τώρα τέτοιου είδους μαγαζιά διέρχονται κρίση. Δεν μπορεί κάποιος π.χ. να αγοράζει το μπουκάλι 20 ευρώ και να το πουλά 200, προσθέτοντας δηλαδή ένα μηδενικό. Υπήρχε μια υπερβολή, την οποία η εποχή ήρθε να εξυγιάνει.»
- Η δισκογραφία περνά κρίση;
«H πιο επιτυχημένη μουσική δουλειά δημοφιλούς τραγουδιστή πέρυσι πούλησε 9.000 CD - κι αυτό τα λέει όλα. Ευτυχώς για εμένα έζησα και εποχές που οι δίσκοι μου έφταναν τις διακόσιες, διακόσιες πενήντα χιλιάδες. Όταν όμως ο λαός υποφέρει από την ανέχεια και έχει βασικό πρόβλημα επιβίωσης, οι προτεραιότητές του είναι άλλες, κι ας μη σταματά να αγαπά τη μουσική την οποία εξασφαλίζει, δυστυχώς, κατεβάζοντάς τη δωρεάν από το Διαδίκτυο. Αυτό είναι κάτι που σαφώς βλάπτει τη μουσική βιομηχανία, καθώς υπάρχουν δημιουργοί από πίσω, στους οποίους οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved