Καρυοφιλλιά Καραμπέτη: «Φοβόμαστε να απαρνηθούμε το εγώ μας»
Showbiz

Καρυοφιλλιά Καραμπέτη: «Φοβόμαστε να απαρνηθούμε το εγώ μας»

Ο Φασμπίντερ βάζει ως υπότιτλο στο έργο του, «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» την φράση «Μια περίπτωση ασθένειας». Αντιλαμβάνεται η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη την ανάγκη της επιβολής του ενός προς τον άλλο ως ασθένεια;

«Οπωσδήποτε είναι κάτι σκοτεινό που έχουμε μέσα μας και αυτό που οραματίζομαι ως άνθρωπος είναι να μπορέσουμε να το συνειδητοποιήσουμε και τελικά να το καταπολεμήσουμε. Η διάθεση κάποιου για εξουσία δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα ότι στρέφεται εναντίον τρίτων πρώτα στρέφεται εναντίον του ίδιου του εαυτού. Η εξουσία καταστρέφει πριν απ' όλους εμάς. Τι θα γίνει λοιπόν; Μέχρι το τέλος των ημερών του ανθρώπινου είδους θα μας κυριεύει η όρεξη για εξουσία; Αυτά τα συνθήματα στους τοίχους που λένε «Wake up» δεν τα διαβάζει κανείς; Γιατί πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι στη σχέση με το διπλανό μας, ακόμα και μέσα στο σπίτι μας;» τόνισε στο ένθετο Τηλεόραση.

-Έχετε παρασυρθεί σε διαδικασίες επιβολής στους γύρω σας;
«Δεν θέλω το ρόλο του master στη ζωή μου, δεν μου πάει. Θέλω ισοτιμία και διάλογο στις σχέσεις μου.¨

- Ο έρωτας είναι στοιχείο κάθαρσης από τις μανίες που μας ταλαιπωρούν;
«Μάλλον γι' αυτό φοβόμαστε να αγαπήσουμε - φοβόμαστε να απαρνηθούμε το εγώ μας. Όμως θα βρούμε τον εαυτό μας μέσα από την καταστροφή μας. Ακόμα κι αν γίνουμε σαν φοίνικας στις στάχτες του, αυτός ο πυρήνας που καίει είναι η θεϊκή μας φλόγα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved