Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κώνστας
Showbiz

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κώνστας

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο ο ηθοποιός Γιώργος Κώνστας, σε ηλικία 65 ετών.

Γεννημένος στον Πειραιά το 1949, ο Γιώργος Κώνστας σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου, και στο Ωδείο Πειραιώς. Σπούδασε επίσης χορό και εργάσθηκε στα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη και στο Χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου.
Για αρκετά χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο με σκηνοθέτες τους Αλέξη Μινωτή, Αλέξη Σολωμό, Σπύρο Ευαγγελάτο και άλλους.

Πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα όπως στις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ σε δική του σκηνοθεσία, στο «Ο θάνατος και η κόρη» του Ντόρφμαν σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη, «Τότενφλος» του Χάραλντ Μύλλερ σε σκηνοθεσία ΄Ερσης Βασιλικιώτη, «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, «Κεκλεισμένων των θυρών» του Σαρτρ σε δική του σκηνοθεσία, «Ο Συντηρητής» έργο δικό του, σε δική του σκηνοθεσία. Ερμήνευσε βασικούς ρόλους σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Τον Φεβρουάριο 2003 έγραψε και σκηνοθέτησε το «Δρ.Τζέκυλ και κος Χάυντ» που ανέβηκε στο θέατρο Lowry του Μάντσεστερ της Αγγλίας.
Επίσης είχε συγγράψει αρκετά θεατρικά έργα:
«Οι θείες της Ελπινίκης» ή «Αχ αυτός ο Τζων Γουαίην», «Δρ.Τζέκυλ και κος Χάυντ», «Τσέρνομπιλ-Ζώνη Ερήμωσης», «Ο Συντηρητής», «Η επιστροφή του Διόνυσου», «Εγώ, ο Φρειδερίκος Νίτσε» αλλά και το μυθιστόρημα «Ενισχυτής Αναμνήσεων» (εκδόσεις Σαββάλα).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved