Showbiz

Shantel-Κετιμέ: Μια συνεργασία που έχει ήδη ξεχωρίσει

Gossip-tv Team

Ο διεθνούς φήμης τραγουδοποιός, παραγωγός και dj Shantel, που πριν λίγα χρόνια γνώρισε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα με την επιτυχία του «Disco Partizani»

παρουσιάζει το καινούριο του single «EastWest – Δύση και Ανατολή». Πρόκειται για το πρώτο single του νέου άλμπουμ που ετοιμάζει και στο τραγούδι αυτό συμπράττει με την Αρετή Κετιμέ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τι ενέπνευσε τον Γερμανό –με ελληνικές ρίζες– Shantel να δημιουργήσει ένα τέτοιο κομμάτι;

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ήθελε να δώσει Πρόσωπο και Φωνή στη Χαμένη Γενιά. Και εξηγεί: «Όλοι μιλάνε για την Ελλάδα- τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ, ομιλητές σε στρογγυλά τραπέζια αλλά και καθημερινά σε καφέ και μπαρ, οι συζητήσεις οργιάζουν, όλοι έχουν κάτι να πουν. Μιλάει όμως κάποιος ΜΕ τους Έλληνες; Ακούει κάποιος τι έχουν οι ίδιοι να πουν; Το Οι Έλληνες, είναι ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται με ευκολία, χωρίς πολύ σκέψη και κουβαλά στερεότυπα και προκαταλήψεις κι επιφέρει συγκαταβατικές συμβουλές. Η συμπεριφορά αυτή όμως, κουνάει άραγε το δάχτυλο σε αυτούς που είναι όντως υπεύθυνοι για την οικονομική κακοδιαχείριση, τον νεποτισμό και την ευνοιοκρατία; Ή απλά τσουβαλιάζει ένα ολόκληρο έθνος σε συλλογική ενοχή; Η πιστωτική κρίση που θέτει σε κίνδυνο όλους μας, μαζί και τις αξίες μας, έχει χτυπήσει πιο σκληρά τη νεότερη γενιά. Κι όμως, οι νέοι της Νότιας Ευρώπης που αντιμετωπίζουν ένα μέλλον κλεμμένο και προδομένο, δεν υπάρχουν καν στα mainstream media, παρά μονάχα σαν στατιστική –"η ανεργία των νέων". Δεν έχουν φωνή, πρόσωπο, δύναμη». Στην ηχογράφηση του «EastWest - Δύση και Ανατολή», που έγινε στην Αθήνα, εκτός από την Αρετή Κετιμέ, πήραν μέρος 25 σπουδαίοι μουσικοί, σολίστες παραδοσιακών ελληνικών οργάνων. Το τραγούδι έχει έναν Βυζαντινό παραδοσιακό ήχο που πηγαίνει στην καρδιά της ελληνικής μουσικής, παραμένοντας ταυτόχρονα άκρως χορευτικό.

Δείτε το video:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved