Πέτρος Πολυχρονίδης: «Έχω ζητήσει να μη μου δίνουν ποτέ τα νούμερα»
Showbiz

Πέτρος Πολυχρονίδης: «Έχω ζητήσει να μη μου δίνουν ποτέ τα νούμερα»

Έπειτα από πολλά χρόνια ξαναβλέπουμε στους δέκτες μας το θρυλικό «Τροχό της τύχης».

Τι το διαφορετικό –εκτός από τον παρουσιαστή- θεωρεί ο Πέτρος Πολυχρονίδης ότι έχει το παιχνίδι; «Το '90 που ξεκίνησε, δηλαδή πριν από 25 χρόνια, επειδή συνέπεσε με το ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης, φαινόταν μαγικό. Αν το σήμερα, σου φαίνεται ότι τότε ήταν πιο σοβαρό παιχνίδι, σε σχέση με σήμερα. Αυτό που διαφοροποιεί το σημερινό «Τροχό» είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν είναι τόσο στατικό αλλά έχει κίνηση μέσα στο στούντιο. Έχουμε ελευθερία και άνεση κινήσεων μέσα στο χώρο. Είναι πιο θεατρικό το όλο στήσιμο» τόνισε στο ένθετο Τηλεόραση.
-Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη πρόταση; Άλλους περιμέναμε και άλλος μας προέκυψε...
«Δεν είχα καν ιδέα ότι γίνονταν γυρίσματα, άσε που δεν επεδίωκα ποτέ κάτι τέτοιο. Εμένα άλλο είναι επάγγελμα μου. Ακόμα όμως κι αν ήξερα ότι έψαχναν παρουσιαστή για τον «Τροχό", δεν θα πήγαινα, γιατί ήταν εκτός του επαγγελματικού μου πεδίου. Προφανώς, κάποιοι από το Star με είχαν δει και κάτι τους άρεσε στο χαρακτήρα μου. Εγώ, όταν με κάλεσαν στο τηλέφωνο και μου πρότειναν να κάνω κάποια δοκιμαστικά, δεν τους πίστεψα και τους έκλεισα το τηλέφωνο, γιατί θεώρησα ότι κάποιος φίλος μου κάνει πλάκα. Οταν είδα ότι επέμεναν, τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν αλήθεια, Φαντάσου ότι δεν είχα ιδέα ότι πριν από εμένα είχαν περάσει άλλα 16 άτομα.»
-Τι θεωρείς ότι βρήκαν σ' εσένα;
«Μάλλον την υπερκινητικότητα και την άνεση που έχω με ανθρώπους που δεν γνωρίζω. Τους άρεσε, προφανώς, το ότι μιλάω και κάνω πλάκα με τους παίκτες και το κοινό, η αλήθεια, πάντως, είναι ότι περνάμε πολύ ωραία και μιλάμε. Αλλά, για να ξέρεις, έτσι είμαι και στη ζωή μου. Είμαι χαλαρός και δεν αγχώνομαι καθόλου. Ουδέποτε αγχώθηκα για τα επαγγελματικά μου ως προς το αν θα έχω δουλειά ή αν θα τα καταφέρω.»
-Το ότι θα παρουσίαζες για πρώτη φορά ένα τηλεοπτικό προϊόν δεν σε τρόμαξε;
«Καθόλου, το σκέφτηκα περίπου δύο δευτερόλεπτα πριν απαντήσω «ναι». Κοίτα, δεν μου πρότειναν να κάνω κάτι που θα ντρεπόμουν. Πρώτον, ένιωσα σαν παιδί, γιατί ο «Τροχός» μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια, έπειτα θεώρησα ότι μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Από όπου κι αν το κοιτούσα τηλεοπτικά, οικονομικά- ήταν όλα τέλεια. Γιατί να το σκεφτώ; Το μόνο που ίσως μου δημιουργεί λίγο ανησυχία είναι ότι το Star επένδυσε σε εμένα που τηλεοπτικά δεν είμαι γνωστός, είναι το πρώτο πράγμα που κάνω. Πάνω σ' εμένα έστησε μια ολόκληρη ομάδα. Πιο πολύ λοιπόν, με αγχώνει να ξεχρεώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, παρά το ίδιο το παιχνίδι.»
-Η αλήθεια είναι ότι έχεις αναλάβει ένα δύσκολο έργο, δίνεις lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
«Γι αυτό κι έχω ζητήσει να μη μου δίνουν ποτέ τα νούμερα, θεωρώ ότι τα νούμερα σε κάνουν να χάσεις τον προσανατολισμό σου από αυτό που κάνεις στην πραγματικότητα Στον «Τροχό» τους έχω ζητήσει μόνο να μου λένε αν πηγαίνουμε καλά ή όχι για να βελτιώνουμε, αν χρειαστεί, κάποια πράγματα. Το παιχνίδι είναι ο «Τροχός», δεν είναι ο παρουσιαστής του, εγώ απλώς προσπαθώ με την προσωπικότητα μου να τον διανθίσω και να κρατάω τον κόσμο σε εγρήγορση την ώρα που το βλέπει»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved