Σταμάτης Φασουλής: «Καθένας γίνεται ‘σταρ’ σε 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου»
Showbiz

Σταμάτης Φασουλής: «Καθένας γίνεται ‘σταρ’ σε 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου»

Για τη σχέση του με τον μύθο της σκηνής αλλά και για την εποχή της εικόνας στην οποία ζούμε μιλάει ο Σταμάτης Φασουλής... 


Ποια η σχέση σας με τον μύθο της σκηνής;





«Είναι σχέση έλξης και απώθησης συγχρόνως. Μπορεί να θαυμάζω μια κίνηση, ένα παγωμένο συναίσθημα που με παραπέμπει σε μια βαθύτερη αλήθεια της ζωής, αλλά την ίδια στιγμή απομακρύνομαι από τον μύθο γιατί αναγνωρίζω πως πρόκειται για κατασκευή. Θεωρώ, όμως, πως οι μύθοι είναι απαραίτητοι, έστω και μόνο για να τους καταστρέψεις.



Ζούμε, όμως, στην εποχή της εικόνας που τους ευνοεί...



«Ζούμε την εποχή της κατακερματισμένης εικόνας. Καθένας γίνεται «σταρ» όχι στα 15 λεπτά που έλεγε ο Γουόρχολ, αλλά σε 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μέχρι να τον γνωρίσεις, έχει πάρει άλλος τη θέση του. Και ύστερα, όλο αυτό το σκουπιδαριό που λέγεται social media, που όπως κάθε καινούργιο «κοσκινάκι» υπερεκτιμήσαμε γιατί μέσα από αυτό βρήκαμε τρόπο να πούμε ποιοι είμαστε, ακυρώνει του καθενός την ιστορία. Γιατί η ιστορία προϋποθέτει γνώση και όχι απλώς ενημέρωση. Στο θέαμα είσαι πια αυτό που κάνεις αυτή τη στιγμή. Το παρελθόν σου έχει ξεχαστεί σε δευτερόλεπτα».



Πηγή: Real




©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved