Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Κάποια στιγµή, ό,τι και να συµβεί, θα ισορροπήσουµε»
Showbiz

Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Κάποια στιγµή, ό,τι και να συµβεί, θα ισορροπήσουµε»

Ως εκπρόσωπος της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας μιας και η Ελευθερία Αρβανιτάκη έχει ταξιδέψει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και έχει μαγέψει πολλούς ξένους με την ελληνική μουσική, είναι η καταλληλότερη για να μιλήσει γι’ αυτήν...

Τι είναι αυτό που θα σε τραβήξει περισσότερο σε ένα τραγούδι, η µουσική ή ο στίχος;

«Ίσως ο στίχος λίγο παραπάνω. Αλλά η µαγική, ευλογηµένη στιγµή της συνεννόησης στίχου, µουσικής και ερµηνευτή είναι πάνω από όλα».

Έχεις ταξιδέψει σε όλο τον κόσµο. Υπάρχουν διαφορές ανάµεσα στο ελληνικό και ξένο κοινό;

«Το ξένο κοινό δεν καταλαβαίνει τα λόγια. Μαγεύεται από τη µουσική, τη φωνή, τα σόλο... Παρ’ όλα αυτά, εγώ ανέκαθεν είχα την αίσθηση ότι επικοινωνούµε. Η µουσική είναι επικοινωνία κατ’ αρχάς. Μήπως εµείς καταλαβαίνουµε τι λέει η Σεζάρια Εβόρα;».

Ως ταξιδιώτισσα αλλά και ως καταξιωµένη εκπρόσωπος της world music, φοβάσαι ότι η φάση που διανύουµε ενδέχεται να σε αποµονώσει ως καλλιτέχνη;

«Όχι. Από τη στιγµή που υπάρχει το ίντερνετ δεν σκέφτοµαι την αποµόνωση. Το να ταξιδεύω µε νοιάζει πολύ και δεν θέλω να πάψω να το κάνω. Σου λέω, πάντως, µε την ευκαιρία, ότι η world music περνά ύφεση. Πιθανώς λόγω της κατάστασης που βρισκόµαστε, µπορεί για ένα διάστηµα να µην µπορούµε να ταξιδεύουµε. Αλλά θα ταξιδέψουµε ξανά, αργότερα».

Είσαι αισιόδοξη δηλαδή;

«Κάποια στιγµή, ό,τι και να συµβεί, θα ισορροπήσουµε. ∆εν υπάρχει περίπτωση να µη συµβεί αυτό, µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Στο µεσοδιάστηµα, βεβαίως, θα έχουν χαθεί πολλά, ήδη έχουν χαθεί. Χρειάζονται ψυχραιµία, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασµός».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved