Δημήτρης Μπάσης: «Δεν είναι όλα ξεπούλημα»
Showbiz

Δημήτρης Μπάσης: «Δεν είναι όλα ξεπούλημα»

Πώς κρίνει ο Δημήτρης Μπάσης τα talent shows και συγκεκριμένα το The Voice;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν παρακολουθώ το «The Voice. Όλα αυτά τα ριάλιτι δεν πιστεύω ότι είναι μουσικές ακαδημίες. Πιστεύω ότι δίνουν μια ψεύτικη ελπίδα.Η μόνη φορά που είδα ήταν όταν έκανα ζάπινγκ κι έμεινα για λίγο να το δω να μου φύγει η περιέργεια, και όταν βλέπω αυτό που βλέπω, το αλλάζω. Δεν ξέρω ποιοι παίζανε, ξέρω ποιοι ήταν οι κριτές. Δεν μπορώ να πω παραπάνω, γιατί είμαι ανενημέρωτος. Η άποψη μου για αυτά τα ριάλιτι, για αυτό το σύστημα της τηλεόρασης που έχει τεράστια δύναμη είναι μια βιομηχανία παραγωγής «διασήμων» εκείνη την εποχή, που κρατάει για ένα χρόνο.. Κάνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και αυτό είναι το ζητούμενο για ένα κανάλι. Αυτός που βγήκε πέρυσι πρώτος ή πρώτη, δεν ξέρω αν είναι άντρας ή γυναίκα, έκανε κάτι φέτος; Είναι το εφαλτήριο το κάθε «Voice» για να ξεκινήσει μια μεγάλη καριέρα; Δεν είναι-το «Να η ευκαιρία», που ο πρώτος ξεκινούσε μια λαμπρή καριέρα. Οι κριτές απέναντι ήταν αυτοί που ήτανε. Η Γλυκερία ξεκίνησε την καριέρα της από εκεί» τόνισε στο Λοιπόν.

-Αν σου έκαναν μια πρόταση για να είσαι στην κριτική επιτροπή, τι θα απαντούσες;

«Ποιοι θα ήταν οι υπόλοιποι τις κριτικής επιτροπής; Έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αν μου έλεγες η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη ότι θα ήταν η κριτική επιτροπή, ναι, θα πήγαινα.»

- Με την ήδη υπάρχουσα κριτική επιτροπή θα πήγαινες;

«Το θέμα δεν είναι η κριτική επιτροπή, αλλά ότι όλο αυτό βασίζεται στο lifestyle, κάτι που είναι έξω από τη φιλοσοφία και την παιδεία μου. Φοβάμαι ότι θα ξενέρωνα πάρα πολύ τον κόσμο που με ακολουθεί τόσα χρόνια. Γιατί να ξενερώσω όλουw αυτούς που τόσα χρόνια έχουν ξενυχτήσει με τα τραγούδια μου και με ακολουθούν; Να κάνω κάτι που δεν θα αρέσει σε μένα, λόγω οικονομικών... Δεν είναι όλα ξεπούλημα. Δεν κάνω εκπτώσεις, αντιστέκομαι όσο μπορώ. Μου εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια και τη συνεργασία τους πολύ σπουδαία ονόματα. Έχω δουλέψει με τους καλύτερους.Έχω κάνει δύο δίσκους με τον Μίκη Θεοδωράκη, μου έχει γράψει τραγούδια ο Νικολόπουλος, έχω μοιραστεί τη σκηνή με Αλεξίου, Πρωτοψάλτη, Νταλάρα, Μητροπάνο. Ο Μητροπάνος με είχε δίπλα του πολύ ψηλά. Δεν μπορώ να ξεπουλήσω αυτά τα πράγματα για να εξυπηρετήσω τις ανάγκες ενός σόου. Δεν έχω να κερδίσω τίποτα, περισσότερο έχω να δώσω.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved