Μανούσος Μανουσάκης: «Η μορφή του Τσιτσάνη στη μουσική είναι καταλυτική»
Showbiz

Μανούσος Μανουσάκης: «Η μορφή του Τσιτσάνη στη μουσική είναι καταλυτική»

Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλάει για την νέα του ταινία με τίτλο «Ουζερί Τσιτσάνης». Ήταν υψηλό το κόστος για να γίνει τηλεοπτική σειρά;

«Οπωσδήποτε το κόστος για σειρά θα ήταν πολύ μεγάλο. Μη νομίζετε όμως ότι είναι και πολύ μικρό για την ταινία. Θεματικά μας ταίριαξε καλύτερα για ταινία, από ότι για σίριαλ» τόνισε στον Τηλεθεατή.

-Το περίφημο «Ουζερί Τσιτσάνης» γίνεται η καρδιά της ψυχαγωγίας;.

«Ο νιόπαντρος Τσιτσάνης, μόλις είχε γεννηθεί η κορούλα του, ανοίγει με τον Γιώργο, τον κουνιάδο του αυτό το ουζερί, στο κέντρο της πόλης. Ολοι περνούν από εκεί. Ο αντιστασιακός, ο δωσίλογος, ο εκατομμυριούχος, ο χαμάλης. Ο αρχηγός της αστυνομίας, που είναι και κουμπάρος του».

-Είναι η πιο δημιουργική περίοδος του Τσιτσάνη;

«Αυτή την εποχή γράφει τις περισσότερες από τις κλασικές δημιουργίες του».

-Αν δεν υπήρχε ο Τσιτσάνης η ελληνική λαϊκή μουσική πώς θα είχε εξελιχθεί;

«Η μορφή του Τσιτσάνη στη μουσική είναι καταλυτική. Έδωσε νέα ώθηση στο λαϊκό τραγούδι. Δεν είναι μόνο δημιουργός τραγουδιών. Εισήγαγε νέα δεδομένα στο λαϊκό τραγούδι, όπως τα όργανα στη σκηνή».

- Στη Θεσσαλονίκη συνέθεσε και τη μοναδική «Συννεφιασμένη Κυριακή»...

«Η ραχοκοκαλιά της ταινίας μας, που ηχοδοτεί και ερμηνεύει τα γεγονότα, είναι η δημιουργία της "Συννεφιασμένης Κυριακής". Αρχίζοντας από τις πρώτες γρατζουνιές στο μπουζούκι του, μέχρι που καταλήγει στο ολοκληρωμένο τραγούδι».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved