Καραμπέτη: «Οι νέοι ηθοποιοί κινδυνεύουν να γίνουν “χομπίστες” του επαγγέλματος»
Showbiz

Καραμπέτη: «Οι νέοι ηθοποιοί κινδυνεύουν να γίνουν “χομπίστες” του επαγγέλματος»

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αναφέρθηκε σε συνέντευξή τους στους νέους ηθοποιούς με αφορμή την κρίση που περνάει η χώρα.

Ανήκετε στις ηθοποιούς που έχετε θητεύσει για χρόνια, όλα τα καλοκαίρια στα αρχαία μας κείμενα. Δεν είναι δύσκολο, κάθε φορά, να προσέρχεστε στη πρόβα από το μηδέν και πάλι, ως σημείο επανεκκίνησης, παρά την εμπειρία χρόνων; Ασυνείδητα, δεν είναι δεδομένη η εμπειρία χρόνων, σε αυτά τα έργα;

«Για μένα είναι μονόδρομος, να πιάσω το νήμα από την αρχή. Κάθε νέος ρόλος είναι μια καινούργια εμπειρία. Κάθε φορά είναι διαφορετικοί συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης. Διαφορετικά δουλεύω με ένα σκηνοθέτη που πειραματίζεται, αλλιώς με κάποιον που είναι κλασσικής ανάγνωσης. Άλλους εκφραστικούς δρόμους επιστρατεύω κάθε φορά, ανάλογα το συνεργάτη».

Οι νέοι ηθοποιοί κινδυνεύουν να γίνουν “χομπίστες” του επαγγέλματος της υποκριτικής;

«Ακριβώς! Το έζησα με τους Bijoux de Kant, τη θεατρική ομάδα που έπαιξα πρόσφατα μαζί τους, το θέμα των αμοιβών! Δεν μιλάω απέξω. Όταν πας χωρίς επιχορήγηση, χωρίς χορηγό, χωρίς παραγωγό και λες ως νέος μαζί με άλλους, ότι βγάλουμε από τα εισιτήρια και τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας…αισθάνεσαι τη τραγικότητα των πραγμάτων. Και αν! Διότι υπάρχουν και παιδιά που δεν πληρώνονται ή βάζουν από τις τσέπες τους, για να πάνε στις πρόβες…..σου λένε για παράδειγμα, 160 ευρώ το μήνα και να αισθάνεσαι και ευχαριστημένος!», δήλωσε στο outnow.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved